Pioli: “Az első négyben kell végeznünk”

Stefano Pioli, a Milan trénere megtartotta sajtótájékoztatóját a ma esti Torino elleni bajnokit megelőzően. Az olasz szakember kitért Zlatan Ibrahimovic állapotára, az új játékrendszerre, a sérültekre és Rafael Leao illetve Theo Hernández formájára is.

“Nagy köszönet illeti a szurkolóinkat, akik a legnehezebb pillanatokban is támogatnak minket. Fontos számunkra, hogy tudjuk, mindig mellettünk állnak.” – mondta Pioli.

IBRAHIMOVICRÓL
“Jobban van. Még nincs 100 százalékos formában, mert keveset edzett. Az a feladata, hogy nagyszerű játékos és kiváló motivátor legyen a csapatban. Bízom benne, hogy továbbra is mindkettőt betölti. Zlatan ott lesz velünk a Torino elleni mérkőzésen. Nem bántam meg, hogy nem neveztem őt a Bajnokok Ligája keretbe, mert jelenleg nincsenek garanciák.”

LEAÓRÓL ÉS HERNÁNDEZRŐL
“Leao nagyon fontos játékos nekem és a csapat számára egyaránt. Kissé elveszítette a csillogását a világbajnokságon. Amint visszatért a tornáról, rögtön játszania kellett. Mindig a rendelkezésemre áll, nagyon motivált és koncentrált. Hasonló a történet Theo esetében is, aki mentálisan nem volt a legjobb állapotban. Úgy vélem, hogy egy elveszített világbajnoki döntő hatással volt rá. Erőnléti szempontból jól van és szeretne hatást kiváltani a pályán.”

AZ ÚJ JÁTÉKRENDSZERRŐL
“Nincs győztes vagy vesztes játékrendszer, minden a felfogáson múlik. A szezon során mindig elkészítettem az értékeléseimet, ahogy az előző mérkőzések után is. A játékunkból hiányzik a hátulról történő támadásfelépítés és a masszívabb védekező teljesítmény. Nem változott meg a hozzáállásunk. Jelen pillanatban a kritika elkerülhetetlen, most nem számítok dicséretre.”

A TORINÓRÓL
“Mindig megnehezítik a dolgunkat, mert egész pályán keresztül presszingelnek, hogy megzavarják a labdát birtokló csapatot. Ez most is így lesz. Jobban és bátrabban kell járatnunk a labdát. Az ellenfél azon lesz az első perctől kezdve, hogy minden szükséges eszközzel megpróbálják megszerezni a labdát. Kipróbáltunk néhány játékszituációt, amik – reményeink szerint – előnyt adhatnak. Kemény meccs lesz és sok párharc lesz, ezért eltökéltnek kell lennünk, hogy megnyerjük a meccset.”

A HULLÁMVÖLGYRŐL
“Ez egy olyan pillanat, ami a labdarúgás és a munkánk része. Ez egy nehéz időszak, de edzőként muszáj hinni a játékosaidban és abban, amit csinálsz. Tisztában vagyunk azzal, hogy többre vagyunk képesek. Az eredeti célkitűzés az volt, hogy ismét megnyerjük a bajnokságot, de mostantól egy új szezon kezdődik és az a célunk, hogy lelkesedéssel és csapatszellemmel az első négy hely egyikén végezzünk. 17 mérkőzésünk van hátra és a szezonunk továbbra is lehet pozitív végkimenetelű.”

A SÉRÜLT JÁTÉKOSOKRÓL
“Mike felépülése jól halad, újra a pályán dolgozik és az elvégzett vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy jobban van, ami reményt ad a visszatérése kapcsán. Még nem tudjuk biztosra, hogy mikor fog visszajönni a pályára. Bennacer és Tomori vasárnap fog újra teljes értékű edzésmunkát végezni a csapattal, így kedden bevethetőek lesznek a Bajnokok Ligájában.”

AZ IGAZOLÁSOKRÓL
“A döntés az enyém és a vezetőségé volt, hogy nem igazolunk új második számú kapust. Bízunk Tatarusanuban és Maignan hamarosan visszatér.”