Pioli csalódottan értékelt a 3-1-es vereség után

Stefano Pioli, a Milan trénere csalódottan nyilatkozott, miután a csapat Udinében elszenvedte a hetedik vereségét a Serie A aktuális idényében.

„Több olyan momentum volt a mérkőzésen, ami jelentősen befolyásolta a végeredményt. Egyértelmű, hogy nem játszottunk elég jól, nem volt megfelelő a hozzáállás, hiányzott a minőség a játékunkból és nem voltunk energikusak. Különböző incidensek hátrányosak voltak számunkra. Sokkal jobb lett volna, ha döntetlen állással ér véget az első játékrész. Nem játszottunk csapatként, nem voltunk figyelmesek, elszántak és higgadtak sem. Technikailag nem voltunk elég jók ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Ennél határozottan sokkal jobban kell futballoznunk.” – mondta Pioli.

„Keményebben kell dolgoznunk. Csalódtam magamban, mert a mérkőzés előtt biztos voltam abban, hogy jól felkészültünk és sikerült motiválnom a játékosokat, viszont nem ilyen szintű teljesítményre számítottam. Ezért vagyok csalódott. Világos játékstílusunk van, amit mindig meg kell mutatnunk a pályán. Tisztában vagyunk azzal, hogyan tudjuk másképpen csinálni a dolgokat.”

„Nehezen kezdődött a 2023-as esztendő, aztán úgy tűnt, hogy sikerült megfordítanunk a negatív szériát, de ezen a legutóbbi három bajnoki mérkőzésen nem a szintünknek megfelelően teljesítettünk. Nem ezt akartuk egy ilyen fontos idényben. A bajnokság szoros és nyomnunk kell tovább. Mindannyiunknak jobban kell teljesítenünk, mert kulcsfontosságú, hogy a legjobb négyben végezzünk a Serie A-ban. A legutóbbi teljesítményeink a bajnokságban gyengék voltak fizikálisan erős csapatok ellen és ezeken a meccseken az ellenfeleink rendre több párharcot nyertek és határozottabban játszottak, mint mi. Ki kell használnunk a válogatott szünetet arra, hogy visszatérjünk a megszokott szintünkre. Fel kell ismernünk, hogy nem koncentrálhatunk csak a Bajnokok Ligájára. Ezen az estén senki sem gondolt a negyeddöntőre, csak arra fókuszáltunk, hogy jól játsszunk. Ez nem sikerült és keményebben kell dolgoznunk a következő hetekben.”

„Rosszul kezdtük a meccset és még rosszabbul zártuk. Mindent megteszünk, hogy visszatérjünk ahhoz a futballhoz, amit a legjobban szeretünk és amivel a legjobb eredményeket tudjuk elérni. Ezen az estén túl sok dolog nem működött a játékunkban.”

„4-2-3-1-es felállás? Visszatérhetünk ehhez a felálláshoz, de mindent ki fogunk elemezni. Ez függ a körülményektől és az ellenféltől is. Ezúttal visszaesett a tempó és nehezen tudtunk veszélyesek lenni. Rebic és Krunic pályára lépésével visszaálltunk a 4-2-3-1-re a meccsen, de túl sok szó esik a különböző játékrendszerekről, miközben nincs meg az intenzitás.”

„Leao? Azt kértem tőle, hogy legyen éles és játsszon csatárként. Néha túlságosan messze volt az ellenfél kapujától, ezért megpróbáljuk közelebb hozni a kapuhoz.”