Pioli: “Egy újabb próbatétel vár ránk”

A Milanra újabb nehéz mérkőzés vár és ma este idegenben a Lazio vendégeként lép pályára. Stefano Pioli, a csapat trénere szerint ez egy nagyon nehéz összecsapásnak ígérkezik, de győzni kell ahhoz, hogy kilábaljanak a nehéz periódusból. Az olasz szakember kitért a csapat formájára, a hullámvölgyre, Zlatan Ibrahimovic állapotára és a játékrendszer váltás lehetőségére is.

A JELENLEGI FORMÁRÓL
“Szembe kell néznünk ezzel a nehéz időszakkal. Most egy újabb próbatétel vár ránk, amelyet egységesen, alázattal kell leküzdenünk. A kritika jogos, hiszen az utóbbi időben a teljesítményünk alulmúlja a magunkkal szemben támasztott nagyon magas elvárásainkat. Most egységre és azonnali reakcióra van szükség. Nehéz 10 napon vagyunk túl és a megszokottnál többet játszottunk. Nagyon bízom a játékosaimban.”

A LAZIO ELLENI MECCSRŐL
“A Lazio nagyon jól szerepel a bajnokságban, az előző szezonhoz képest felfelé ível a teljesítményük és egy top edző irányítja őket. Jól ismerjük őket, kiválóan cseleznek és gyors illetve minőségi támadójátékkal rendelkeznek. Mindkét csapat arra fog törekedni, hogy irányítsa a mérkőzést, ezért sokkal határozottabbnak és szilárdabbnak kell lennünk. Nagyon figyelmes és koncentrált játékot várok el a csapatomtól és fontos lesz az állandóság 90 percen keresztül.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Egy felelősségteljes és érzelmekkel teli csapatot irányítok. Amikor kudarcok érnek, akkor megfelelő módon kell kezelnünk a csalódásokat is. Soha nem kerestünk bűnbakot vagy kifogást.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Jól halad a felépülése. Megkezdte az edzéseket a pályán, de még nem edz a csapattal. Nem tudom, hogy mikor lesz bevethető, azonban mindig jelen van az öltözőben.”

A MENTALITÁSRÓL ÉS A CÉLOKRÓL
“A mentalitás a legfontosabb. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az előző szezonban hogyan nyertünk a Stadio Olimpicóban. A csapat az egész mérkőzésen végig megőrizte az egyensúlyát és a magabiztosságát. Most is így kell tennünk. Ez egy olyan mérkőzés, amelyet meg kell nyernünk annak érdekében, hogy kilábaljunk ebből a nehéz időszakból. Elszántan és bátran kell játszanunk.”

A FORMÁCIÓVÁLTÁS LEHETŐSÉGÉRŐL
“Nem gondolom, hogy a játékrendszer váltás jelenti a megoldást. Mindig különböző megoldási lehetőségeket alakítottunk ki és a Lazio ellen is ezt fogjuk tenni. Higgadtnak és pontosnak kell lennünk a játék minden fázisában.”