Pioli: „Élnünk kell a lehetőségeinkkel”

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője az Inter elleni visszavágót megelőzően megtartotta sajtótájékoztatóját és kijelentette, hogy egészen a végsőkig hinniük kell abban, hogy képesek megfordítani a párharcot kétgólos hátrányból.

„Koncentráltak és elszántak vagyunk. A lehető legjobba készülünk fel, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk, mint az első mérkőzésen és megpróbáljuk megnyerni az összecsapást. Egyértelmű célunk van, hogy győzzünk, még van esélyünk bejutni a döntőbe. Senki sem gondolta volna, hogy a szezon ezen pontján itt leszünk az elődöntőben, ahogy azt sem, hogy bejuthatunk a döntőbe. Csak ki akarunk menni a pályára és a legmagasabb szintű teljesítményt nyújani. Ott kell folytatnunk, ahol az odavágó második félidejében abbahagytuk, de még jobbnak kell lennünk. Még hosszú út áll előttünk. Jól kell kezdenünk a mérkőzést, játékban maradni, minél kevesebbet hibázni és könyörtelenül kihasználni az ellenfél hibáit.” – mondta Pioli.

„Az elődöntő első mérkőzésén túl sok párharcot és lecsorgó labdát veszítettünk el. Ezúttal meg kell nyernünk ezek többségét, hogy felülkerekedjünk az ellenfelen és magunk javára billentsük a mérkőzést. Ezek olyan mérkőzések, amelyekről a játékosok és az edzők álmodoznak.”

„Bennacer? Nagyon sajnáljuk Isma sérülését és minden jót kívánunk neki a műtéthez. Ezúttal nem három középpályással fogunk játszani, hanem az első meccshez képest plusz egy támadó-középpályással. Remélhetőleg jobban fog működni. Leao jobban van és ha minden a tervek szerint alakul, akkor Kruniccsal és Messiasszal együtt bevethető lesz a mérkőzésre.”

„Az Inter egy erős csapat, de ha a bennünk rejlő potenciálhoz mérten fogunk játszani, akkor képesek vagyunk felvenni a versenyt, ellenkező esetben nehéz lesz. Nagyon figyelmesnek kell lennünk a pontrúgásoknál, hiszen ez az egyik legfőbb erősségük. Az első meccsen volt néhány gólhelyzetünk, amelyeket nem használtunk ki. Ezen a mérkőzésen élnünk kell a lehetőségekkel.”

„Az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban felkészítsük a csapatot, taktikailag, technikailag, motivációs és erőnléti szempontból egyaránt. Meg kell nyernünk ezt a mérkőzést és a lehető legjobb futballt kell játszanunk. Nehéz és küzdelmes összecsapás lesz, hiszen a két csapat közül az egyik a döntőbe fog jutni. Nem szabad arra gondolnunk, hogy szenzációs és egyedülálló bravúrt kellene végrehajtanunk. Csináltunk már ehhez hasonlót korábban és tudjuk, hogy mire van szükség az ilyen meccseken. Az első perctől egészen a 95. percig hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk megcsinálni, le lehet győzni az Intert és meg lehet fordítani a kétgólos hátrányból, még akkor is, ha ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat.”

„Minden azon múlik, hogy mit sikerül véghez vinnünk a pályán. Akár a kezdőcsapatból, akár a cserepadról olyan játékosokra van szükségünk, akik mérkőzéseket tudnak eldönteni. Minden lehetséges helyzetet a magunk javára kell fordítanunk.”