Pioli formációt válthat a következő meccsen

Könnyen elképzelhető, hogy Stefano Pioli játékrendszert vált az Olasz szuperkupa elveszítését követően.

Nem kezdődött túl jól a Rossoneri számára a 2023-as esztendő, ugyanis a január 4-i Salernitana elleni 2-1-es győzelem óta a csapat nyeretlen, ráadásul egy hét alatt kiesett az Olasz kupából és kikapott az Olasz szuperkupán is. Sürgős, azonnali megoldásra van szükség, miközben a Milan a következő fordulóban a Lazio otthonába látogat.

A La Gazzetta dello Sport mai kiadása szerint Pioli a játékrendszer váltás lehetőségét fontolgatja a jövő héten kedden rendezendő Lazio elleni mérkőzésre, így a csapat a megszokott 4-2-3-1-től eltérő felállásban léphet pályára.

Az aktuális idényben 18 forduló alatt mindössze 4 alkalommal fordult elő, hogy a Milan kapott gól nélkül hozott le egy meccset a Serie A-ban. Szemmel láthatóan a védelem instabilitása az egyik pont, ami megoldásra vár, mert nagyon sok gólt kap a csapat. A Gazzetta szerint a védekezés megszilárdítása és a középpálya megerősítése céljából Pioli egyik opciója a 4-3-3-as felállás lehet, amelyben Sandro Tonali és Ismael Bennacer mellett még egy középpályás játszhat Aster Vranckx, Tommaso Pobega vagy Rade Krunic közül.

A Gazzetta lehetőségnek tartja a kiegyensúlyozottabb 4-4-2-es felállást is, amelyben a Tonali-Bennacer tengely két szélén Rafael Leao és Alexis Saelemaekers kezdhet, míg a csatársorban Olivier Giroud oldalán Charles De Ketelaere vagy Divock Origi juthat lehetőséghez.