Pioli szavai a kiütéses 5-2-es vereség után

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője a mérkőzést követően bocsánatot kért a Sassuolo elleni 5-2-es vereség miatt. Az 57 éves szakember továbbra is bízik a játékosai képességeiben és hisz abban, hogy sikerül talpraállni a nagy pofon után.

“Ez egy súlyos vereség és kemény időszakon megyünk keresztül. Reagálnunk kell és azonnal talpraállni. A Roma elleni döntetlenünk után úgy tűnt, hogy eltévedtünk és letértünk a helyes útról a legutóbbi eredményekkel. Túl nagy nehézség nehezedik ránk, taktikailag és mentálisan egyaránt. A legfőbb meggyőződésem, hogy ki kell hoznunk a bennünk rejlő potenciált, de még szorgalmasabban és nagyobb pontossággal kell dolgoznunk, mert a soron következő mérkőzéseken gyorsan fel kell javulnia a teljesítményünknek. Egy nagyon durva pofont kaptunk, mentális és taktikai szempontból is. Többet kell dolgoznom, hogy beleássam magam a játékosok elméjébe annak érdekében, hogy kilábaljunk ebből a nehéz periódusból és felismerjem, hogy mire van szükség és milyen taktikai problémák vannak. Megfelelő gyógyírt kell találnunk.” – mondta Pioli.

“Néhány vereség nem fogja megváltoztatni a véleményemet a játékosaim képességéről, megbízhatóságáról és professzionalizmusáról. Mindig egyenesen beszélünk egymással, de ha szükség van rá, akkor célzottabb módon fogjuk megtenni. Könnyű lenne azt mondani, hogy a játékosok már nem éhesek a sikerre, de ez nem így van. Megfelelő hozzáállás és vágy van a csapatban, de egyszerűen nem tudunk reagálni a mérkőzésen felmerülő nehézségekre.”

“Részemről szeretnék bocsánatot kérni a vereségért. Senki nem akarta, hogy ilyen negatív végkimenetellel záruljon a mérkőzés és öt gólt kapjunk hazai pályán. Motivációként kell felhasználnunk ezt a pofont annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljünk ilyen teljesítményeket és túllépjünk a nehézségeken. A lehető legtöbbet kell kihoznunk a következő nagy mérkőzéseinkből, mert nehéz összecsapásoknak ígérkeznek, de minél magasabb hegyet kell megmászni, annál nagyobb elégedettséget ad. Erre a gondolkodásmódra van szükségünk. El kell magunkat szigetelni attól, ami körülvesz minket, mert csak mi tudjuk megoldani a problémát. A saját hibáink miatt kerültünk ebbe a helyzetbe és csak saját magunk által tudunk kimászni belőle.”

“Nehéz három heten vagyunk túl. Giroud gólja hatására a csapat megkönnyebbült, aztán érvénytelenítették a találatot. A félidei szünetben meg voltunk győződve arról, hogy vissza tudunk jönni a mérkőzésbe, aztán a tizenegyes bonyolította a helyzetünket. Valami mást kell tennünk és most rajtam a sor. A teljesítményünk szintje nagyon alacsony volt a képességeinkhez mérten. Minden, ami az elmúlt években működött, az most nagyon nehezen megy. Együtt fogjuk átvészelni ezeket a nehéz pillanatokat keményen dolgozva. Ha taktikai változtatásokat kell eszközölni, akkor készen állok megtenni. Úgy gondolom, hogy van esélyünk visszajönni. Meg fogom hozni a megfelelő döntéseket, hogy a csapat szilárdabb legyen és a pozíciókkal egyensúlyt teremtsek a védekezésben illetve a támadásban is.”

“Nagyon csalódott vagyok, de csalódottsággal nem jutunk előre. Mostantól kezdve a Bajnokok Ligája-indulás elérése a célunk. Az elmúlt 2 edzésnap volt a legjobb az utóbbi időszakot tekintve és erre jött egy ilyen pofon. Megértem, hogy nincs meg az a könnyedség a csapatban, ami korábban megvolt, de meg kell mutatnunk, hogy még semmi sincs veszve, képesek vagyunk jó szezont zárni a bajnokságban és bejutni a Bajnokok Ligájába.”

“Zárt edzőtábor? A legjobb döntéseket fogjuk meghozni és túljutunk ezen az időszakon. A következő mérkőzésünk a milánói derbi lesz, szeretnénk reagálni és kilépni ebből a negatív helyzetből. Tatarusanu? Amikor egy csapat ennyire szenved, akkor a kapus is bajba kerül. Most nem egyéni játékosokkal kell foglalkoznom, hanem azzal, hogy a csapat tartsa magát a pályán és nagyobb legyen az egység.”