Pirelli: Ha kell, kevésbé fognak kopni a gumik

F1

2016. január 27. szerda, 06:36

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Pirelli

A Pirelli készen áll arra, hogy a jövőben tartósabb abroncsokat készítsen az F1-es mezőny számára, amennyiben a csapatok és a versenyzők erre tartanak igényt – a kéréseket ők mindig teljesítik.

Amikor a Pirelli visszatért a Formula-1-be, azt kérték tőlük, gyorsan elkopó abroncsokat gyártsanak annak érdekében, hogy fokozzák az izgalmakat – hiába történt így, rengeteg kritikát kaptak a versenyzőktől, így változtatniuk kellett egy konzervatívabb irány felé. A GPDA elnöke, Alexander Wurz korábban úgy nyilatkozott, a pilóták most azt szeretnék, hogy tartósabb abroncsokkal versenyezhessenek, ugyanis akkor sokkal látványosabb show-t tudnának szolgáltatni.

 Pirelli

A Paul Ricard versenypályán zajló Pirelli-teszten a gyártó versenyzésért felelős menedzsere, Mario Isola elmondta, ők azt az irányt fogják képviselni, amit az F1 kíván. „Ez a célunk része, amit a Formula-1 határoz meg” – nyilatkozta. „Ahogy mindig is mondtuk, azt akarjuk követni, amit a sport kér. Ez választás kérdése. Ha gyorsabban elkopó gumikat kell gyártanunk, akkor erre fogunk koncentrálni. Jelenleg több mint 180 bajnokságunk van, mindenhol különbözően a célok.”

„A GP2-ben nagy az igény utóbbira, mert a szervezők hasonlót akarnak, mint a Formula-1. A GT-ben viszont kétszer olyan tartósak az abroncsok. A raliban különböző kérések vannak, szóval ott mindig a bajnokságtól függ.” Isola hozzátette, a Pirellinek mihamarabb tesztelnie kell már 2017-e is, hogy időben elkészüljenek az új gumikkal. A kérdésre, mikor kezdődnek a gyakorlások, Isola így felelt: „Amilyen hamar csak lehet. Tegnap.”

Forrás: www.formula.hu – RSS