PLER-siker

A PLER-Budapest nyerte a Balmazújvárosban, külföldi csapatok részvételével rendezett fiú ifjúsági kézilabdatornát. A házigazda a második helyen zárt, a viadal jól szolgálta a felkészülést a közelgő diákolimpiai döntőre.

UP-info Két napig Balmazújvárosban pattogott a labda, hiszen másodszor rendezte meg fiú ifjúsági utánpótláskupáját a helyi kézilabdaklub. A házigazdán kívül az élvonalbeli PLER fiataljai, valamint a cseh Zubří és az erdélyi Torda klubja, a Potaissa indult.

balmazu_kezitorna

A PLER-hez került a kupa

A négy együttes körmérkőzést vívott, s a budapestiek sikeréhez nem férhetett kétség: a tordaiak kiütését követően (44-22) a Zubřít (29-24) és a Balmazújvárost (22-17) egyaránt öt góllal múlták felül. Ugyan a vendég románok megszorongatták a hazaiakat, az ellenük aratott 31-30-as sikerrel, a másnapi, PLER elleni vereség ellenére, megszerezték a második helyet.

„Rendkívül hasznos tornát rendeztünk, hiszen a felkészülés ezen szakaszában szükségünk van az edzőmeccsekre, a jövő héten diákolimpiai országos döntőn szerepel a csapat – értékelte a viadalt Kopornyik Zsolt, a balmazújvárosi utánpótlás vezetője. – Taktikai variációkat gyakoroltunk, s nagy öröm, hogy mindezt külföldi csapatok ellen tehettük. A jövőben is szeretnénk minél több hasonló tornát szervezni.”

A szakember örömmel nyugtázta, hogy az őszi szünetben kétszáz gyereket mozgatott meg a viadaluk, s úgy látja, a két torna együtt bizonyítja, hogy mennyire népszerű a kézilabda Balmazújvárosban. Jövőre sportosztály is indul, amitől további felfutást vár.

A Balmazújváros ifjúsági fiúcsapata öt győzelemmel és tíz vereséggel jelenleg a korosztályos élvonal 11. helyén áll. „A hosszabb sérülésből visszatérő játékosokkal kiegészülve azonban sokkal szebb tavaszi folytatásban bízunk” – zárta Kopornyik.

IFJÚSÁGI FIÚ KÉZILABDATORNA, BALMAZÚJVÁROS
1. PLER-Budapest 6 pont, 2. Balmazújváros 4, 3. Zubří 2, 4. Potaissa Turda 0
Különdíjasok
Legjobb kapus: Fábián Dávid (Balmazújváros)
Legjobb játékos: Papp Gergő (PLER-Budapest)
Gólkirály: Cab Tomas (Zubří )

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS