Pontesős meccsek után jutott döntőbe a Steelers és a Wolves

A Wanderers és a Young Guns United is 3 negyeden át tartotta a tempót az U19-es bajnokság elődöntőjében.

Nem borult a papírforma az előző hétvégén a legjobb 4 között, de mind a Farkasok, mind az Acélosok dolgát megnehezítették.

A Budapest Wolves az elődöntő előtt még nem kapott pontokat magyar csapattól, viszont a Wanderers tűnt az első olyan együttesnek, amely megtörheti a csendet. Az első negyedben ez meg is történt, de 8-6-os hátrányba került az együttes. Ezt követően viszont jött a fordulat 18-0-s játékrészt produkáltak a fővárosiak és 26-6-ra vezettek. A szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, hiszen a Wanderers hat pontot tudott hozni hátrányából (6-12), de még így is 20 pontos volt a címvédők előnye. Az utolsó játékrészben viszont újra fölényben játszott a Wolves és növelni tudta előnyét, így magabiztos 46-18-as sikert aratott és bejutott a fináléba. Ennek ellenére Garajszki Ádám, a Vándorlók futója ismét remek találkozót zárt, miután 2 touchdownt is összehozott.

Budapest Wolves-Wanderers 46-18 (8-6, 18-0, 6-12, 14-0)
Pontszerzők: Varga Tamás, Ratkovics Péter 2-2 TD, Varga Péter, Telek Ádám, Flaskay Máté 1-1 TD, Varga Péter, Flaskay Máté 1-1 2 PT, illetve Garajszki Ádám 2 TD, Bíró Szabolcs 1 TD.

Sóti László, a Budapest Wolves edzője: Szombaton egy nagyon hideg, esős mérkőzésen sikerült legyőznünk a Wanderers-t. Személy szerint nem szeretem ezt az időjárást, mert túl sok olyan hatása van a mérkőzésre, amivel edzőként nem lehet, vagy csak nehezen lehet számolni. A védelmen nagy volt a nyomás a magas elvárások miatt, aminek meg is lett az eredménye, olyan hibákat követtünk el, amik nem voltak jellemzőek a játékunkra. A második félidőre hála az offense konstans jó teljesítményének sikerült magabiztos játékot mutatnunk a védelemmel is, és kijavítottuk az addigi hibákat. Nem szoktam név szerint kiemelni játékosokat, de Varga Tomi és Flaskay Máté hatalmasat játszottak az offense-ben. A Miskolc egy nagyon kemény ellenfél lesz, pár nagyon tehetséges játékossal. A következő 3 edzésünkön sok fog múlni, ha sikerül jól felkészülnünk, nagyon jó esélyekkel léphetünk pályára.

Boda Gábor, a Wanderers edzője: Készültünk a Farkasokból, ez látszott az első negyedben, mert offense-ben és defense-ben is felvettük velük a versenyt. Viszont a Wolves tudott váltani és így sikerült nyernie. Két kulcsjátékosunk meg is sérült, ami nagy seb volt. Sajnos viszont kijött, hogy a Wolves egy összeszokott csapat, mi nem tudunk együtt edzeni, mert sok helyről vagyunk. Azonban ez egy lelkes társaság, amely a végsőkig kitartott és lelkesen küzdött. Ha többet tudtunk volna együtt edzeni, akkor többre hivatott lett volna ez a csapat.14976415_1469103453117609_4556388458715361917_o

A Miskolc Steelers-nek sem volt könnyű dolga a Young Guns United ellen. Az első negyedben még vezettek a vendégek Andrukonis Chris TD-jével és Farkas Máté kétpontosával, de a második játékrészben egyenlítettek a hazaiak (8-8). A második félidőben már változott a helyzet. A Steelers védelme több pontot már nem kapott, ellenben kettő touchdownt, egy extrát és egy kétpontost még összehozott, amivel végül 23-8-ra megnyerte a találkozót. Jónás Máté remek összecsapáson van túl, mivel 3 TD-passzt is hatpontosra váltott és egy kétpontost is feljegyezhettünk a neve mellett.

Fotók: Pazar András

Miskolc Steelers-Young Guns United 23-8 (0-8, 8-0, 7-0, 8-0)
Pontszerzők: Jónás Máté 3 TD, Szabó Martin, Jónás Máté 1-1 2 PT, Jónás Máté 1 XP, illetve Andrukonis Chris 1 TD, Farkas Máté 2 PT.

Aggód Péter, a Miskolc Steelers defensive koordinátora: Sajnos a mérkőzés előtt nem volt igazi a felkészülésünk, ez meg is látszott az első félidőn, viszont az ellenfelünk jól kielemzett bennünket. Az ítéletidő is nehezítette a támadó csapatunkat. A második félidőre változtatnunk kellett sok mindenen és végül sikerült győzni. Bejutottunk a döntőbe, először a Miskolc Steelers történetében, illetve az összes 2016-os versenysorozatban, amelyben indultunk döntőt játszottunk és meg is nyertük. Most sem szeretnénk vesztesen távozni.

Fábián Krisztián, a Young Guns United edzője: Nem sok időnk volt készülni a miskolciak ellen, amit tudtunk megtettünk. Ez meg is látszott az első félidőben, hiszen vezetést szereztünk és a Miskolc támadó sorát jól megfogta a védelmünk. Sajnos a második félidőben nem tudtunk váltani, így a Steelers megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A srácoknak köszönöm a remek játékot és munkát. A játékosaink nagy része nagyon fiatal, rengeteg újoncunk volt, akiknek ez volt az első szezonjuk, és mivel több csapatból álltunk össze a közös edzés hiánya is hátráltatott minket. Nagyon szép eredmény, hogy idáig eljutottunk és a komolyabb csapatok ellen is felvettük a ritmust egy félidő erejéig erre lehet építeni a jövőben! Köszönöm a szezont a srácoknak, és az edzőknek is, akik segítettek minket!

Forrás: http://mafsz.org – RSS