Poszter a falra

Négyből három meccset megnyert, de ami a legfontosabb: hasznos erőfelmérőket játszott a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI fiúcsapata az U15-ös Európai Ifjúsági Kosárlabdaliga cívisvárosban rendezett tornáján.

reb Három negyedig szoros meccs, majd a híres szerb mentalitás, a jobb képzettség és az erőfölény 67-53-as sikerhez juttatta a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI ellenfelét, a Mladost Zemunt a cívisvárosi U15-ös EYBL-torna szombati napján. Ezt leszámítva azonban Cserfalvi István tanítványai mindhárom meccsüket megnyerték, sorrendben a Kremlin Bicetre (103-37), a Ziar nad Hronom (77-56) és a Prievidza (72-54) ellen. Végül a harmadik helyen végeztek.

neuwirth_bence

Neuwirth Bence lett a debreceni torna MVP-je

„Abszolút jól sikerült a torna – értékel Cserfalvi. – Egyszer kaptunk csak ki, de igyekeztem mindenkit szerepeltetni. Az elvesztett meccsen az utolsó negyedben megmutatkozott a szerb kosárlabda erőssége. A többi mérkőzésen jó ellenfelekkel játszottunk, kétszer is az záró felvonásban alakítottuk ki a különbséget. Meggyőződésem, hogy ez annak a fizikális munkának az eredménye, amelyet két éve végzünk.”

A debreceni forduló legértékesebb játékosa a szinte annak várt Neuwirth Bence lett.

„Az összecsapások jól szolgálták a felkészülést a hazai korosztályos bajnokságra, és srácok remekül érezték magukat. Az utolsó, vasárnap esti meccsünkre sokan eljöttek szurkolni, nem véletlenül köszönte meg a csapat a lefújás után összeborulva a biztatást.”

Motivációként hatott az is, hogy a felnőtt-férfiválogatott a héten 1999 után először kivívta az Európa-bajnoki részvétel jogát.

„A szombati Nemzeti Sportban megtaláltam a posztert, ki is ragasztottam az öltözőbe. Mondtam a fiúknak: jó volna minél többeteknek idáig eljutni.”

Az eredményeket itt találja. Az előzetesünket itt olvashatja.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS