Pozsonyi évzáró

Két érem és két pontszerző helyezés reményében utazott el a magyar cselgáncsválogatott a holnap kezdődő pozsonyi U23-as Európa-bajnokságra. A csapatban rutinos és fiatal versenyzők egyaránt helyet kaptak.

Lakner Gábor Az idei korosztályos világversenyek sora Pozsonyban zárul, ahol holnaptól három napon át rendezik meg az U23-as Európa-bajnokságot. A magyar színeket kilenc-kilenc női és férfiversenyző képviseli a 36 ország 320 sportolóját felvonultató viadalon. Miénk a legnépesebb válogatott, holtversenyben a lengyelekkel, az oroszokkal, a spanyolokkal és az ukránokkal.

toth_krisztian

Tóth Krisztián (fehérben)  •  Fotó: EJU

Nemcsak a létszám magas, hanem az igények is: Nagy András szakágvezető legalább két érmet és két pontszerző helyezést remél. Annál fényesebb szereplésre is képesnek tartja a magyarokat, lejjebb viszont nem adná.

Indul Pozsonyban a junior Európa- és világbajnok Gercsák Szabina és a junior EB-győztes Pupp Réka. Kiemelt figyelem övezi a tavalyi junior-világbajnok Tóth Krisztián szereplését, aki már felnőttvébén és Eb-n is dobogóra állhatott.

Több fiatal versenyző is lehetőséget kap az U23-asok között, a még egyaránt ifjúsági korú Szigetvári Mercédesz, Tóth Fanni és Tóth Apor értékes tapasztalatokat szerezhet az idősebbekkel versenyezve. A két hölgynek ráadásul jó esélye van a pontszerzésre, hiszen Mercédesz súlycsoportjában mindössze tízen, míg Fanniéban tizenhárman neveztek.

Nagy András elmondta, Pozsony ideális helyszín a magyaroknak. Nem kell messzire utazni, a város tapasztalt rendező, a versenyzők ismerik a körülményeket, legutóbb Európa Kupán jártak ott. Minden adott tehát a jó szerepléshez, már csak a tatamin kell bizonyítani.

Magyarok az U23-as Európa-bajnokságon
Péntek. Férfiak. 60 kg: Szabó Csaba (Kecskeméti JC), Bartha Ákos (Miskolci VSC). 66 kg: Őri Felicián (Ippon Judo Tatabánya), Végvári Martin (Mogyi-Bajai JC). Nők. 48 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE). 52 kg: Keliger Bernadett (Közgép-Ceglédi VSE), Tóth Patrícia (KSI SE). 57 kg: Knetig Emőke (Mogyi-Bajai JC)
Szombat. Férfiak. 73 kg: Pál Gyula (Honvéd-Kipex), Szabó Frigyes (Varga Cseppek). 81 kg: Tóth Apor (Miskolci VSC). Nők. 70 kg: Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC), Gyulai Réka (Szolnoki VSI)
Vasárnap. Férfiak. 90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE). 100 kg: Fogasy Gergő (BHSE). Nők. 78 kg: Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya), Tóth Fanni (KSI SE). +78 kg: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS