PSG: Mbappé ismeri a Real Madrid ajánlatát, már csak el kell döntenie, hogy elfogadja-e – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé ismeri a feltételeket, amivel a Real Madrid le akarja igazolni, már csak el kell döntenie, hogy valóban csatlakozni akar-e a spanyol klubhoz.

(Photo by Christian Liewig – Corbis/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Paris Saint-Germain támadója, Kylian Mbappé már tudja, hogy a Real Madrid milyen feltételekkel lenne hajlandó megállapodni vele, hogy a nyáron a spanyol klubhoz csatlakozzon. A Madrid által kínált anyagiak alacsonyabbak, mint 2022-ben, amikor a felek közötti megegyezés ellenére Mbappe végül a PSG-vel való hosszabbítás mellett döntött. Az említett tárgyalásokat ismerő, a felek védelme érdekében név nélkül nyilatkozó források szerint Mbappénak 130 millió eurós aláírási bónuszt és évi 26 millió eurós fizetést ajánlottak 2022-ben.

Mbappé most már a PSG szerződésének utolsó hat hónapjában jár, ami azt jelenti, hogy szabadon tárgyalhat más klubokkal egy esetleges nyári átigazolásról. A The Athletic értesülései szerint a Real január közepéig adott határidőt a 25 éves játékosnak, hogy eldöntse, csatlakozik-e hozzájuk vagy sem.

Ez alkalommal a Real Madrid kisebb gazdasági ereje és az új sportági környezet – miszerint a klub a fiatal tehetségekre és az őket előtérbe helyező játékosokra koncentrál – miatt nem érné el azt a szintű csomagot, amit 2022-ben kínáltak neki. A Real Madrid azonban így is jelentős erőfeszítéseket tesz, és fontos kivételt tett, így a fiatal francia világbajnok messze a legjobban fizetett játékos lenne a csapatban.

Az ügyet jól ismerő források szerint a Real Madrid, akárcsak 2021-ben és 2022-ben, most is mindent megtesz Mbappé szerződtetése érdekében. Mindez Florentino Perez elnök személyes elszántságának köszönhető. Perez és Mbappé már egy ideje közvetlen kapcsolatban állnak, ami szokatlan az elnöktől. A források szerint a játékos ezekben a beszélgetésekben mindig azt közvetítette Perez felé, hogy a Realban akar játszani. Most viszont már csak Mbappén múlik, hogy valóban csatlakozik-e a spanyol klubhoz. A Real Madridnál azt szeretnék, ha ezt megtegye, és bár a játékos tisztában van ezzel, a környezete időt szeretne, hogy átgondolja a döntést. A franciaországi beszámolók szerint ezt még a Bajnokok Ligája február közepi visszavágója előtt megteszi, bár a játékos maga azt nyilatkozta, hogy egy ideig nem akar ezzel a döntéssel foglalkozni.

A Real Madridnál sokan kételkednek abban, hogy mi lesz a válasza, és a klubnál tisztában vannak azzal, hogy jelentős különbség van a PSG és az általuk kínált anyagiak között. A párizsi klubhoz közeli források szerint Mbappé alapfizetése a PSG-nél a bónuszok nélkül évi nettó 75 millió euró.

fociclub

A PSG: Mbappé ismeri a Real Madrid ajánlatát, már csak el kell döntenie, hogy elfogadja-e – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.