Pusztai újabb varázslata

Pusztai Liza (15) parádésan vívott az orleáns-i női felnőtt kard Világ Kupa-versenyen, s a 16 közé került. A nyolcaddöntőig menetelt a szintén príma teljesítménnyel kirukkoló Záhonyi Petra (19) is.

STJ Lassan elfogynak a jelzők Pusztai Liza szezonbeli teljesítményére. A BVSC-Zugló kardozója Franciaországban tölti a hétvégét, az orléans-i felnőtt Világ Kupa-viadalon indul. Mégpedig a magyar szövetség támogatásával, az itthoni felnőtt válogatót ugyanis olyan imponáló produkcióval nyerte meg, hogy ennek jutalmaként az MVSZ finanszírozásában elutazhatott Franciaországba.

Pusztai Liza Orléans-t is meghódította Fotó: hunfencing.hu

Pusztai Liza Orléans-t is meghódította  •  Fotó: hunfencing.hu

A magyar vívósport még mindig csupán a kadetek közé tartozó ifjú csillaga mellett a szintén utánpótlás korú Bérczy Dorottya (17), Kelecsényi Mirabella (18), Kelecsényi Léna (20) és Záhonyi Petra (19), valamint Katona Renáta, László Luca, Mikulik Júlia, Péntek Brigitta, Garam Nóra és az olimpikon Márton Anna képviseli a magyar színeket az összesen 146 tagú mezőnyben.

A Trophée BNP Paribas elnevezésű viadal 64-es táblájára Pusztai, valamint Kelecsényi Léna és Mirabella, Záhonyi, Katona, Márton, Mikulik és László került fel. Itt Záhonyi francia, László pedig olasz ellenfelet győzött le, míg Pusztai az Európa-bajnoki ezüstérmes, vb-harmadik, junior-világbajnok Mártont verte meg óriási csatában 15-14-re; a többiek kiestek. A 32 között Pusztai a francia Michela Batistonon lépett túl (15-14), Záhonyi a dallamos nevű venezuelai Alejandra Jhonay Benitez Romerónál bizonyult jobbnak (15-11), Lászlót ellenben megállította az olasz Loreta Gulotta (10-15). A 16 közé kerülésért Záhonyi nem bírt a szintén olasz Rossella Gregorióval (11-15), és Pusztai sem jutott tovább, ám ő igazán karnyújtásnyira volt a még nagyobb diadaltól, hiszen egyetlen tussal maradt alul a japán Aoki Csikával szemben (14-15). Okkal lehet tehát büszke a pályafutása első felnőtt VK-versenyén elért 16. helyre, miképpen persze Záhonyi is a 15. pozícióra.

Vasárnap a csapatversennyel folytatódik az orléans-i csata.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS