Raikkönen szerint ezt el kell felejteniük

F1

2016. július 10. vasárnap, 17:13

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Ferrari finn F1-es pilótája szerint a tempójuk és a tapadás is szörnyű volt ezen a hétvégén, nem lehetnek elégedettek az ötödik pozícióval sem – sürgősen el kell felejteniük ezt a futamot.

Borzasztó hétvégén van túl a Ferrari, Kimi Raikkönen az ötödik, Sebastian Vettel pedig a kilencedik helyen ért csak célba Silverstone-ban. A Scuderia számára ez a szezon egyik mélypontja eddig, nem csak a Mercedes, de a Red Bull is jócskán előttük volt.

RAI

“Nem lehetünk elégedettek, ha az ötödik helyen érünk célba” – mondta Raikkönen a futamot követően. “Sok pontot vesztettünk most, mert mindkét Mercedes és mindkét Red Bull előttünk végzett, ezt a hétvégét sürgősen el kell felejtenünk. Borzalmas volt, legközelebb keményebben kell próbálkoznunk.”

“Nagyon csúszott a pálya, különösen az átmeneti abroncsokon, a hétvége folyamán most voltak a legrosszabbak a körülmények” – tért ki a verseny eleji vizes pályára a finn pilóta. “Az autónk teljesítménye nagy csalódás volt most, egyszerűen lassúak voltunk, nem volt meg a kellő tapadás a sikerhez. Tovább kell lépnünk.”

Raikkönen egyébként a gyengébb szereplés ellenére feljött a pontverseny harmadik helyére és nyolc ponttal megelőzte csapattársát, Sebastian Vettelt.

Forrás: www.formula.hu – RSS