Raikkönen üzent a Ferrarit kritizálóknak

F1

2016. szeptember 29. csütörtök, 16:08

Szerző:

Számos dühös Kimi Raikkönen-rajongó zúdította bosszúságát az olasz istállóra, miután a stratégia miatt a finn elveszítette a dobogót Szingapúrban. A pilóta nem biztos, hogy két kiállással más lett volna az eredmény.

A Szingapúri Nagydíjon Kimi Raikkönen esélyesnek tűnt arra, hogy megszerezze szezonja ötödik dobogós helyét, ráadásul a címvédő világbajnok elleni harcban, hiszen Lewis Hamilton Mercedesét tartotta maga mögött. Hamilton azonban a futam hajrájában kiállt friss abroncsokért, miután pedig a Ferrarinál reagáltak, a finn csak a negyedik pozícióba tudott visszatérni. Utólag könnyű mondani: ha az éllovas Rosberghez hasonlóan Raikkönen sem áll ki harmadszor, megtarthatta volna a pozíciót.

„Mindig a legjobb formánkat nyújtjuk, és sajnos néha elkövetek hibákat, néha pedig a csapat részéről történik ugyanez. Mindig elmondjuk, hogy csapatként dolgozunk, és bármi is jön közbe, tanulnunk kell belőle, és megpróbálnunk elkerülni a jövőben. Ugyannyira fáj nekem, mint nekik, bármi is történik” – beszélt az előző versenyről Malajziában Raikkönen, akit az F1i.com idéz.

„Vajon Lewis előtt maradtam volna a kiállás nélkül? Utólag könnyű megmondani, de ha kint maradtunk volna, szerintem a verseny vége előtt beér minket” – beszélt arról a 2007-es világbajnok, hogy a futamgyőztesnél működő taktika nem biztos, hogy neki is bevált volna. Az első két helyezettet is csupán 0,488 másodperc választotta el egymástól.

„Más kérdés, hogy meg is tudott volna-e előzni minket, de ha igen, akkor ugyanez lenne a végeredmény. Lehetetlen pontosan megmondani, mivel sok tényező változhatott volna meg. Nyilvánvaló, hogy nem terveztünk mögéjük esni, és több területen jobb munkát végezhettünk volna, de ez is a tanulás része. Nem ideális, de néha így megy.” 

Forrás: www.formula.hu – RSS