Továbbra sem szabad a csata a Mercedesnél?

F1

2016. szeptember 29. csütörtök, 15:01

Szerző:

Mivel a bajnoki párharc továbbra is szoros Hamilton és Rosberg között, vannak, akik bíznak benne, hogy a Mercedes enyhít az ütközések után meghozott, szigorú játékszabályain az utolsó versenyekre. Hamilton szerint ez nem fog megtörténni.

A Mercedes a két versenyző idei harmadik ütközése, az Osztrák Nagydíj után döntött úgy, megváltoztatja belső „harci szabályzatát”, amely értelmében súlyos következményekkel járhat a két pilóta újabb ütközése. Bár az utóbbi időszakban nem került gyakran szóba, az utolsó figyelmeztetés továbbra is érvényben van. Lewis Hamiltont kérdezték, hogy a kiegyensúlyozott bajnoki csatában enyhülhet-e a vezetőség szigora, és megengedik, hogy alkalomadtán ő és Nico Rosberg többet kockáztasson.

„A harci szabályok? Nem hiszem, hogy változni fognak, hiszen végül is nem akarjuk, hogy megtörténjen a dolog, annak ellenére sem, hogy hétvégén megnyerhetjük a konstruktőri bajnoki címet. Továbbra sem akarjuk, hogy a versenyzők ütközzenek” – idézi Hamilton válaszát a malajziai hétvége előtt az F1i.com. „Vannak más dolgok a háttérben, amelyekre nagyobb hangsúly kerülhet, ami a további munkát és fejlődést illeti. Nem hiszem, hogy bármi is meg fog változni, ha nyerünk ezen a hétvégén, attól még továbbra is versenyeznünk kell.”

Az egyéni bajnokságban nyolc pont lemaradással érkező Hamiltontól azt is megkérdezték, mire lesz szüksége, hogy címet nyerjen a szezon végén. „Az igazat megvallva még egy röpke gondolatom sem volt ezzel kapcsolatban. Egyszerre csak egy versennyel fogok foglalkozni, és meglátom, hogyan haladok. Szeretek így hozzáállni, mivel nincsenek elvárások, leszámítva azt, hogy próbálok javulni az előző versenyekhez képest. Ha célokat és határokat jelölsz ki magadnak, aztán pedig nem éred el vagy túlléped őket, különböző érzések lesznek úrrá rajtad. Meglátom, meddig jutok ezen a hétvégén, és hogy képes leszek-e nagy eredményt elérni.”

„Azt hiszem, ez egy személyes dolog, melyet minden versenyző másképp él meg. Vezettem már bajnokságokat, és talán ha te vezetsz, az pozitívabb, de a bukás is nagyobb lehet. Ha hátul vagy, akkor kevesebbet veszíthetsz, ezért a vadászat is izgalmasabb. Én nem hiszem, hogy bármelyik szerep nehezebb lenne, mindet élvezem” – beszélt arról Hamilton, hogy nem bánja, nem ő áll az első helyen.

Forrás: www.formula.hu – RSS