Rangadó a rajton

Sopron–Pécs rangadóval kezdődött a kiemelt leány kadet kosárlabda-bajnokság, melyben tizenkét együttes küzd a bajnoki címért. A Csata DSE két együttese is a legjobbak között szerepel.

L. G. Szombaton elrajtolt a kiemelt leány kadet kosárlabda-bajnokság. A nyitányon rögtön Sopron–Pécs rangadót rendeztek a nyugati csoportban, az összecsapás pedig méltó volt az előzetes várakozásokhoz. A gigászi csata hosszabbítást követően dőlt el: a rendes játékidő végén 59-59-re álltak a felek, végül a Rátgéber Akadémia játékosai örülhettek, akik 76-73-re nyertek Sopronban.

Sopron-Kecskemét leány kadet kosár

Idén is nagy küzdelem várható a bajnokságban

Érdekesség, hogy a mérkőzésen öten is dupla-duplát értek el: a hazai oldalon Schöll Petra (10 pont, 14 lepattanó) és Balogh Júlia (13 pont, 10 lepattanó), a vendégcsapatban Wentzel Nóra (31 pont, 11 lepattanó), Varga Eszter (16 pont, 18 lepattanó) és Kovács Kitti (16 pont, 25 lepattanó) statisztikája emelkedett ki.

A hétvégi rajt kapcsán szemügyre vesszük, kik alkotják a mezőnyt az új évadban. A nyugati csoportban a már említett Soproni Darazsak Akadémia és a Rátgéber Akadémia mellett a Pécsi VSK, a Csata DSE A csapata, a Dávid Kornél KA és a KSC Szekszárd küzd, a keleti csoportban a Nyíregyházi Kosársuli, a BEAC-Újbuda KA, a DVTK-ÉLKSK, a Vasas Akadémia, a Kecskeméti KA és a Csata DSE B csapata alkotja a mezőnyt.

Mint látható, a Csata DSE két együttest is indított, a B jelű együttes a selejtezőben harcolta ki a részvételt, hasonlóan a Rátgéber Akadémia, a Pécsi VSK és a Nyíregyházi Kosársuli együtteséhez. A tizenkét csapatos mezőny másik nyolc csapatának biztos helye volt a kiemelt bajnokságban.

A Héraklész-hetek miatt – amikor a kadetválogatott tagjai összetartáson vagy tornán vesznek részt – a bajnokság alapszakasza kicsit hosszúra nyúlik, a tervek szerint január 15-én játsszák az utolsó mérkőzéseket keleten és nyugaton egyaránt.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS