RB Lipezig: távozik a klub ikonikus játékosa! – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések szerint megszületett az egyesség az RB Leipzig és a New Yord Red Bulls együttesei között arról, hogy Emil Forsberg utóbbinál folytatja pályafutását.

A mértékadó transzfer-guru, Fabrizio Romano is beszámolt arról, hogy bár a két klub ugyan még nem erősítette meg az egyességet, de minden bizonnyal Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa az észak-amerikai profi labdarúgó-ligába (MLS) szerződik. Romano szerint Emil Forsberg a 2023-as esztendőt még lipcsei játékosként tölti, majd az MLS új idényére már New Yorkba költözik.

A 32 esztendős, 86-szoros svéd válogatott kiválóság 2026-ig szóló szerződés végére (egy éves hosszabbítási opcióval) kanyaríthatja oda névjegyét.

Emil Forsberg ikonikus alakja volt az RB Leipzig felemelkedésének: 2015-ben igazolt hazájából, a Malmö együttesétől Lipcsébe, ahol eddig 323 mérkőzésen 70 gólt és 68 gólt jegyzett, miközben két Német Kupát valamint egy Német Szuperkupát nyert a csapattal.

AMennyiben igazak a hírek, Forsberg 325 találkozóval a háta mögött búcsúzik majd Gulácsiéktól, miután a lipcseieknek még két tétmérkőzésük (Hoffenheim és Werder Bremen – a szerk.) van hátra a 2023-as naptári esztendőből.

fociclub

A RB Lipezig: távozik a klub ikonikus játékosa! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.