Rebic és Leao is januárban léphet pályára

A jelek szerint Ante Rebic és Rafael Leao sem fog Stefano Pioli rendelkezésére állni a 2021-es év utolsó két mérkőzésén.

Mint arról ma írtunk, Olivier Giroud és Davide Calabria felépülése kapcsán jó hírek érkeztek, de ez a többi sérülésből lábadozó játékosról nem mondható el. Az előző fordulóban összesen hét játékos nem volt bevethető: Alessandro Plizzari, Davide Calabria, Simon Kjaer, Ante Rebic, Olivier Giroud, Rafael Leao és Pietro Pellegri.

Eleinte úgy tűnt, hogy Rebic időben felépül az év utolsó mérkőzésére az Empoli ellen, viszont a MilanNews legújabb közlése szerint biztosra vehető, hogy 2021-ben már nem fog játszani. A cél az, hogy a január 6-i Roma elleni rangadóra készen álljon. Hasonló a helyzet Leao esetében is, aki a Salernitana ellen combizom sérülést szenvedett.

Ugyan Pioli elővigyázatosságból lecserélte, azonban nem úszta meg sérülés nélkül. A Corriere della Sera szerint a portugál támadónak ki kell hagynia a naptári év hátralévő részét. Leao hétfőn orvosi vizsgálatokon vett részt és az eredmények alapján még nem épült fel – továbbra is fennáll az izomsérülés.

Piolinak tehát a 2021-es év utolsó két meccsén – a Napoli illetve az Empoli ellen – (is) nélkülöznie kell a két bal szélső támadóját. Az alternatív lehetőségek között szerepel Rade Krunic illetve Alexis Saelemaekers szerepeltetése a bal oldalon.