Rédecsi Máté rontott a második napon és a 38. helyen zárt

A férfi gyorstüzelő pisztolyosok mezőnyében Rédecsi Máté a 38. helyen végzett a bakui olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon kedden.

Rédecsi Máté
Rédecsi Máté

A viadal honlapja szerint a 19 éves Rédecsi Máté – aki a hétfői napon még a 28. volt – 572 körrel fejezte be a 76 fős a viadalt. Az utolsó sorozata volt gyenge, 6-ossal nyitott és végül ekkor 89 kört lőtt, az előtte lévő öt szakaszt átlagban 96,8-cal hozta le.

A hatos döntőbe 583 körrel lehetett bejutni.

Kedden korábban a férfi kisöbű szabadpuska fekvő számában Péni István az ötödik, a csapat pedig a tizenkettedik helyen végzett. Péni 624,8 kört lőtt a nem olimpiai számban. Hammerl Soma 617,6 körrel a 42., Pekler Zalán pedig 611,4-gyel a hatvanadik. A három lövő összteljesítménye 1853,8 kör volt, amivel a csapat a 12. helyen zárt.

A vb-n már csak egy olimpiai kvótaosztó szám szerepel, amelyben magyar versenyző is érdekelt: a szerdán rajtoló férfi trap Hegyi Norberttel.

Bakuból eddig a légpisztolyos Fábián Sára szerzett párizsi indulási jogot, korábban pedig a lengyelországi Európa Játékokról Pekler Zalán a kisöbű szabadpuska összetettben.

További részletek a hunshooting.hu honlapon.

(MTI)

Péni István ötödik, a csapat 12. szabadpuska fekvőben

Post Views: 1

JochaPress