Rédli András bronzérmes a vívó-vb-n


A lipcsei vívó világbajnokság második döntő napján sem maradt érem nélkül a magyar küldöttség. Az előző nap Szatmári András világbajnoki címe után párbajtőrben Rédli András léphetett fel a dobogó harmadik fokára.

Udvarhelyi Gábor tanítványa holland, koreai, ukrán és argentin riválisát legyőzve került az elődöntőbe. Ott a korábbi világbajnok Novoszjolovtól szenvedett 15-10-es vereséget, így bronzérmet szerzett.

“Talán, ha egy órával később beszélgetünk, akkor azt mondanám, hogy boldog vagyok. De most nem. Kicsit bosszant, hogy úgy érzem, Pizzót le tudtam volna győzni a döntőben, és akkor akár világbajnok is lehetnék. Ki tudja, leszek-e még ilyen közel hozzá? Remélem, igen… Visszatérve a versenyre, akadtak számomra kifejezetten értékes szakaszok is, és azért természetesen a bronzéremmel nagyon elégedett vagyok. A vízválasztó talán az ukrán Nyikisin elleni meccs volt. Ha ott kikapok, akkor nem jutottam a nyolc közé, zárok egy átlagos világbajnokságot, és ennyi… Így viszont végül is egy értékes bronzérem lett belőle. Négyszer egyenlítettem az elődöntőben Novoszjolov ellen, talán ha egyszer sikerül vezetnem, minden más lett volna. De látod, már megint erről beszélek… Maradjunk annyiban: nagyon örülök a világbajnoki bronzéremnek!” – mondta Rédli András.

Dancsházy-Nagy Tamás fegyvernemi vezetőedző: “Az olimpia után más csapattal, más kerettel, az eddigiekhez képest némileg módosuló munkába kezdtünk – elvégre, egész más a keretünk. Ennek ez az első kézzel fogható eredménye, úgyhogy nagyon elégedett vagyok, és őszintén gratulálok Andrásnak, valamint szövetségi kapitány mesterének, Udvarhelyi Gábornak. Hosszú út kezdeténél járunk, melynek ez egy sikeres lépcsőfoka volt, és értékes visszajelzés Andrásnak és a válogatottnak egyaránt. Várjuk a csapatversenyt, hátha jön a következő értékes visszajelzés…”

Rédli mellett további két magyar jutott ferl a főtáblára. Somfai Péter az első fordulóban, Bányai Zsombor a másodikban búcsúzott.

Végeredmény: 1. Pizzo (olasz), 2. Novoszjolov (észt), 3. Rédli András (edző: Udvarhelyi Gábor, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás) és Schmidt (német), …25. Bányai Zsombor, …45. Somfai Péter, …71. Siklósi Gergely.

A nap másik fegyvernemi küzdelme a női kard volt. Az olimpikon Márton Annna, aki a világranglista második helyén állt reméltük a jó szereplést. Márton az első asszóját a 64 között Garam Nórival vívta. Ezután a japán Fukusima állta az útját. A 64-es tábla harmadik magyarja Pusztai Liza a 64 között legyőzte az azeri Bunyatovát, majd a francia Brunettől szenvedett vereséget.

(MOB-hunfencing.hu, fotó: hunfencing.hu)

Forrás: www.mob.hu – RSS