Réka a negyeddöntőben

Madarász Réka nyolc közé jutott a lubini U17-es Európa-bajnokságon, így csütörtökön is lesz kiért szorítanunk. A Karsai Anettel alkotott párosának és Pytel Gergőnek a 32 jelentette a végállomást.

Lakner Gábor A lubini U17-es Európa-bajnokság szerdai versenynapján három magyar egységért szurkolhattunk, miután Madarász Réka Karsai Anettel párosban, valamint egyesben is 32 közé jutott, továbbá Pytel Gergő is sikerrel vette az addigi akadályokat.

Gergő menetelése, sajnos, véget is ért, a spanyol Alvaro Vazquez két játszmában győzött ellene a nyolcadöntőért vívott mérkőzésen. A magyar fiú az első játszmában 21-16-ra maradt alul, a másodikat jóval simábban, 21-11-re hozta a spanyol.

Madarász Réka

Madarász Rékának gratulálhattak az ellenfelek  •  Forrás: Badminton Europe

A Madarász, Karsai duó sem jutott a tizenhat közé, a skótok párosa, jelesül a Sarah Sidebottom, Ciara Torrance kettős búcsúztatta két játszmában. Az elsőt hatalmas küzdelemben hozta a rivális, amely a lehető legkisebb különbséggel, csupán 21-19-re nyert. A második játszma azonban nagyon sima volt, 21-5-re győztek a skótok.

Madarász Réka aztán egyesben tett róla, hogy szerdán is legyen magyar siker. Méghozzá kettő is! A tizenhat közé jutásért az orosz Anasztaszija Oszijanyenkót viszonylag könnyedén győzte le két játszmában: 21-13-ra, majd 21-17-re nyert.

A nyolc közé jutásért a német Annika Schreiberen is hasonló magabiztossággal lépett túl, szintén két játszmában. Az elsőben 21-13-ra bizonyult jobbnak, és a német lány ugyan mindent beleadott, de Réka a másodikat is behúzta: 21-18 lett a vége.

Csütörtökön már a négy közé jutásért játszik, a mérkőzés időpontja, illetve az ellenfél kiléte még nem ismert.

A nap összes eredménye ITT olvasható.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS