Réka bronzérmes

Pupp Réka bronzérmet nyert a málagai junior cselgáncs Európa-bajnokságon. Beringer Fatime és Monori Dániel a pontszerző hetedik helyen végzett.

Pusztai Viola Radics Attila, a női junior cselgáncsválogatott keretedzőjének várakozásai az első napon teljes mértékben teljesültek a málagai Európa-bajnokságon. A 48 kg-osok versenyében Pupp Rékától ugyanis érmet, míg a 44 kg-os Beringer Fatimétől pontszerző helyezést várt.

Kezdjük napi beszámolónkat Pupp Réka versenyével, akit tavaly senki sem tudott legyőzni, így címvédőként érkezett Spanyolországba. Érdekesség, hogy míg neki Ausztriában, kajakos húgának, Noéminek ugyanazon a napon Romániában játszották el a magyar himnuszt az Eb-n, utóbbinak ráadásul kétszer. Most csak azért idéztük fel ezt a lányoknak oly kedves pillanatot, mert a történelem csaknem ismételte magát: Noémi délelőtt elsőként ért célba az ifjúsági kajakosok mezőnyében a brandenburgi maratoni világbajnokságon.

Pupp Réka bronzérmet nyert a junior Eb-n

Pupp Réka bronzérmet nyert a junior Eb-n

Réka eközben a tatamin küzdött azért, hogy felállhasson a dobogó legfelső fokára. A nyolcaddöntőben a portugál Maria Siderotot, a negyeddöntőben a francia Romane Yvint győzte le ipponnal. Menetelését az elődöntőben azonban a későbbi győztes, a mindössze 15 éves ukrán Darja Bilodid jukóval megállította.

A bronzmeccsen az Atomerőmű SE 20 éves versenyzője nem hagyott kétséget afelől, ki nyeri az érmet: 1 perc 54 másodperc alatt intézte el ipponnal a spanyol Laura Martinez Abelendát. Tehát, ha húgához hasonlóan nem is aranyat, de bronzot vihet haza az Eb-ről.

Beringer Fatiménak nem volt szerencséje az intésekkel, azaz a nyolcaddöntőben még igen, hiszen azzal nyert, de a negyeddöntőben a belga Lois Petittől és a vigaszágon az orosz Vladlena Zersikovától is azzal kapott ki. Így a hetedik helyen végzett.

Az ugyancsak a 44 kg-osok között induló Varga Brigitta és az 52 kg-os Maróti Alexandra helyezetlenül zárt, mint ahogy a fiúknál Pongrácz Bence (60 kg) és Boros Bence (66 kg) is. Az 55 kg-osok mezőnyében ellenben Monori Dániel eljutott a negyeddöntőig, ott azonban pechjére a későbbi Európa-bajnok azeri Natig Gurbanlival hozta össze a sors(olás), akitől vazarival kikapott. A vigaszágon még elmehetett volna a bronzmeccsig, de az első körben ipponnal megállította a szintén azeri Karamat Huszejnov, így a hetedik, pontszerző helyet szerezte meg.

Neu Gábor, a junior fiúk keretedzője az Eb előtt egy pontszerző helyet „jósolt”, ez már megvan. Azért reméljük, a tanítványok felülmúlják a várakozásait a második napon.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÁLAGA
Első versenynap
A nap Európa-bajnokai és a magyar versenyzők helyezése
Férfiak. 55 kg:
Nadiq Gurbanli (Azerbajdzsán)…, 7. Monori Dániel. 60 kg: Tornike Tsjakadoea (Hollandia), Pongrácz Bence helyezetlen. 66 kg: Dzmitrij Minko (Fehéroroszország), Boros Bence helyezetlen
Nők. 44 kg: Justine Deleuil (Franciaország)… 7. Beringer Fatime, …Varga Brigitta helyezetlen. 48 kg: Darja Bilodid (Ukrajna)… 3. Pupp Réka (Magyarország). 52 kg:  Nadezsda Petrovics (Szerbia), Maróti Alexandra helyezetlen
A második nap magyar indulói
Férfiak. 81 kg:
Beviz Barnabás. 90 kg: Kordély Péter, Berányi Bence. +100 kg: Waczulik Richárd
Nők. 70 kg: Gercsák Szabina. +78 kg: Kárpáti Emese, Szigetvári Mercédesz

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS