Remek kezdet

Tornagyőzelemmel kezdte nemzetközi szereplését a leány U15-ös vízilabda-válogatott. A magyar csapat a Prágában rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén diadalmaskodott.

UP-info Első hivatalos nemzetközi tornáján van túl a leány U15-ös vízilabda-válogatott. A Faragó Tamás vezette együttes (a munkáját Petőváry Zsolt és Tóth Andrea edző segíti) Prágában ugrott vízbe Olimpiai Reménységek Versenyén. Rajta kívül a házigazda csehek, a szlovákok, valamint a svájciak vettek részt a tornán.

A tornagyőztes U15-ös leányválogatott Forrás: waterpolo.hu

A tornagyőztes U15-ös leányválogatott  •  Forrás: waterpolo.hu

Az első mérkőzést Szlovákiával játszották a lányok, az edzők elmondása szerint kicsit izgultak, emiatt kapkodva játszottak, főleg támadásban. Ennek ellenére a harmadik negyed után már 8-3-ra vezettek, s bár az utolsó játékrészt a szlovákok 4-0-ra nyerték, a meccs 8-7-re a magyaroké lett.

A házigazda csehek elleni meccsen némileg meglepte a csapatott az ellenfél agresszív játéka, de az első negyed után a fokozatosan javuló csapatjátéknak és a jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően nem forgott veszélyben a győzelem. A vége 14-7 lett, a szakvezetés csakúgy, mint az első meccs után, külön kiemelte a remek kapusteljesítményt.

Az U15-ös leányválogatott ORV szerepelt kerete
Pápai Barbara, Kakas Krisztina (kapusok), Dömsödi Dalma, Faragó Berta, Faragó Emma, Fülöp Fanni, Hajdú Róza, Koppány Szamira, Kósz Márta, Kudella Panna, Pap Mónika, Pál Anna, Petőváry Luca, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Utassy Kata

Kitűnő csapatjáték, fegyelmezett védekezés, támadásban parádés megoldások – így jellemezték az edzők a Svájc elleni kiütéses, 28-3-as győzelmet, amely egyben a tornagyőzelmet is meghozta.

A korosztály kiválóan mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben. Figyeljük a folytatást.

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, LEÁNY U15-ÖS NEMZETKÖZI TORNA, PRÁGA
Magyarország–Szlovákia 8-7 (2-1, 2-0, 4-2, 4-0)
Magyarország–Csehország 14-7 (1-1, 4-2, 4-1 5-3)
Magyarország–Svájc 28-3 (8-1, 8-0, 8-1, 4-1)
A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Csehország, 3. Szlovákia, 4. Svájc

Forrás: waterpolo.hu

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS