Renault: Nem itt kellene tartanunk

F1

2016. július 16. szombat, 18:19

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

Cyril Abiteboul, a francia gyártó F1-es ügyvezető-igazgatója tudja, hogy a háttérben nagyon nagy munka folyik a Renault-nál a jobb és jobb eredmények eléréséért.

A táblázaton ez azonban még nem látszik. A Red Bull szépen szerepel a továbbfejlesztett Renault motorral, a gyári alakulat azonban továbbra is a mezőny végén és a középmezőnyben kullog a 2016-os szezonban. A csapat mindössze hat pontot szerzett Kevin Magnussen oroszországi hetedik pozíciója révén. 

Abiteboul csalódottan kezdte nyilatkozatát: „Az eredmények – amiket látunk jelenleg – nem igazságosak annak fényében, milyen mennyiségű munka és fejlődés folyik a színfalak mögött Enstone-ban és Viryben.”

A francia szakember szerint a gárda mindent megtesz a javulás érdekében: „Eltökélten építjük a csapatunkat, és egyre több embert hívunk magunkhoz, a fejlődési rátánk pedig elég magas. Ezt a silverstone-i teszt alatt is láttuk, amikor kipróbáltunk néhány új légterelő és felfüggesztési elemet, amik reményeink szerint majd egy kicsivel jobb teljesítményt adnak az autónak.”

 Dppi_magnussen_07.16.

A Renault ügyvezető-igazgatója elárulta, mi a legfontosabb jelenleg a csapat számára: „A koncentrációnk továbbra is a közép- és a hosszú távú célokra korlátozódik, és továbbra is sok energiát teszünk bele a projektbe. Nem mondanám, hogy a 2016-os szezon nem fontos a jelentős mennyiségű forrás és tapasztalat miatt, amit szerzünk az évben a versenyek közben. Az eredményeink viszont még nem figyelemreméltóak.”

Abiteboul a következő módon zárta gondolatait: „Már várjuk a budapesti hétvégét, de tudjuk, hogy nagy lesz a kihívás. A lassú és csúszós pályák nem fekszenek nekünk eléggé, de mindezekből tanultunk, és információkat meríthetünk a jövőben.”

Forrás: www.formula.hu – RSS