Ricciardo: Monacóban nyerhetünk csak igazán!

F1

2016. május 17. kedd, 19:36

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Red Bull

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája pályára vitte a Renault továbbfejlesztett F1-es motorját, és úgy érzi, jelentős előrelépés történt a fejlesztések területén.

A szezonközi barcelonai teszt első napján Daniel Ricciardo vitte pályára a Red Bull versenygépét – az ausztrál így elsőként próbálhatta ki a Renault továbbfejlesztett erőforrását, amivel rendkívül elégedett volt, és úgy gondolja, érezhető a teljesítményjavulás.

 Ricciardo

„Eddig örülünk annak, ahogy kinéznek a dolgok” – kezdte beszámolóját Ricciardo az első tesztnapot követően. „Meglátjuk, hogy mit találunk ma este, de eléggé megbízható volt, minden olyan simán ment, amennyire csak lehetett.” A kérdésre, érzi-e a különbséget ahhoz a motorhoz képest, amit a Spanyol Nagydíjon használt, Ricciardo így válaszolt: „Azt hiszem, igen. Határozott az előrelépés.”

A Red Bull számára már nem a Williams, de már nem is a Ferrari jelenti a célpontot – Ricciardóék egyenesen a Mercedes legyőzésére hajtanak. „Meg kell tennünk a következő lépést ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez – ehhez pedig ez az utolsó kis lépés. De egyre közelebb vagyunk, és ez nagyon izgalmas. Monacóban lesz a legnagyobb esélyünk arra, hogy nyerjünk. Jó esélyünk volt most hétvégén is, de a tiszta tempó miatt Monaco érdekes lesz.”

A barcelonai teszt második napján az ausztrál újdonsült csapattársa, Max Verstappen ülhet majd autóba. 

Forrás: www.formula.hu – RSS