Rio 2016 – Csernoviczki vigaszágra került a cselgáncstornán

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva kikapott a negyeddöntőben a riói olimpia cselgáncstornájának szombati nyitónapján, így a vigaszágon folytatja szereplését.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Csernoviczki Éva (fehérben) és az ukrán Marina Csernyak a 2016-os riói nyári olimpia nõi cselgáncsversenye 48 kilogrammos súlycsoportjának elõcsatározásában a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. Csernoviczki megnyerte elsõ mérkõzését, és ezzel bejutott a nyolc közé.  MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva kikapott a negyeddöntőben a riói olimpia cselgáncstornájának szombati nyitónapján, így a vigaszágon folytatja szereplését.
A  magyar dzsúdósra a nyolc között lényegesen nehezebb feladat várt, mint első meccsén, amikor három jukóval győzte le az ukrán Marina Csernyakot. Az elődöntőbe jutásért a világbajnok, 2008-ban olimpiai bronzérmes argentin Paula Paretóval találkozott, aki rendkívül magabiztosan, ipponnal nyerte első fellépését az orosz Irina Dolgovával szemben. Eddigi négy meccsükből mindketten kettőt nyertek.
A találkozóból fél perc telt el, amikor egy összeakaszkodás után a magyar dzsúdós a bal combját fájlalta. Pareto a folytatásban azonnal lábra támadott, így megismétlődött az előbbi jelenet. Csernoviczkit 2:31 percél megintették, majd nemsokára ismét. Megpróbált kezdeményezőbb lenni, de minden földharc után nehezen tápászkodott fel. Harminc másodperc volt hátra, amikor az argentin egy vazaarit érő akcióval gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést.
Csernoviczki bicegve hagyta el a tatamit, majd orvosi vizsgálatra vitték.
A 29 éves magyar cselgáncsozó, ha vállalni tudja a folytatást, a vigaszágon elsőként a kazah Otgontsetseg Galbadrakhhal száll szembe. Ha nyer, a bronzéremért küzdhet, vereség esetén pedig a hetedik helyen zár.