Rio 2016 – Kővágó hetedik helye a legjobb magyar eredmény szombaton

A diszkoszvető Kővágó Zoltán hetedik helye volt a legjobb magyar eredmény a riói olimpia szombati versenynapján. A magyarok az összesített éremtáblázaton 5 arannyal, 3 ezüsttel és 3 bronzzal a 11. helyen állnak.

Az atlétikában Kővágón kívül még két hétpróbázó, Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia volt érdekelt, előbbi a nyolcadik, utóbbi a 16. lett.
Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárban, a vitorlázásban pedig Laser Radialban Érdi Mária lett 14. Férfi Laserben Vadnai Benjámin 33. A finndingis Berecz Zsombornak nem sikerült jól a szombat, 8 futam után 8. helyen áll, de így is jó esélye van a továbbjutásra.
A női vízilabda-válogatott 11-6-ra kikapott az Egyesült Államok csapatától, és a negyeddöntőben Ausztrália vár rá.
A tollaslabdázó Sárosi Laura 2-0-ra kikapott a kanadai Michelle Litől és kiesett.
Az amerikai férfi 4×100-as vegyesváltó nyerte a riói olimpia utolsó úszódöntőjét. A staféta tagjaként Michael Phelps megszerezte pályafutása 23. aranyérmét, míg az Egyesült Államoknak ez volt történelme 1001. ötkarikás elsősége. Az ezredik aranyérmet a női 4×100-as vegyesváltó szerezte egy fináléval korábban.
A Puerto Ricó-i Monica Puig történelmi aranyat nyert: ő az ország első ötkarikás bajnoka, miután a női tenisztorna döntőjében legyőzte a német Angelique Kerbert.
Nem múlt el a nap világcsúcs nélkül: pályakerékpárban a női csapat üldözőversenyben 4:10.236 perces világcsúcsot repesztett a címvédő brit négyes, ezzel nagyon simán legyőzte a világbajnok amerikai kvartettet.
Az orosz atléták közül utolsóként a távolugró Darja Klisinát is kizárták az olimpiáról, miután új bizonyítékok kerültek elő a szisztematikus orosz doppingolást feltáró úgynevezett McLaren-jelentéssel kapcsolatban, amelyek őt is érintik.
Egy tragédia is beárnyékolta a napot: meghalt a francia teniszválogatott fizioterapeutája, Patrick Bordier, halálát szívleállás okozta az olimpiai faluban.