Ritmikus gimnasztika Eb – A kontinensbajnokság előtt több döntős hely Taskentben

Pigniczki Fanni három szerrel is döntőbe jutott Taskentben. Az üzbegisztáni világkupán a magyar klasszis szalaggal, karikával és labdával kvalifikálta magát a legjobbak közé.

A második selejtezős napon buzogánnyal és szalaggal mutatta be gyakorlatát. Mindkettőre 31.05 pontot kapott, és a pénteki két döntős szere mellé szalaggal is csatlakozott. Pigniczki Fanni az egyéni összetettben az ötödik helyen zárt. Ebben a rangsorban Wiesner Hanna a 18. helyen végzett. Ő buzogánnyal 30.300, szalaggal 28.950-nel fejezte be a versenyt.

Gellen Noémi edző: „Hanna a vártnál sajnos rosszabbul teljesített. Fanni kiegyensúlyozottan versenyzett, holnap még van lehetősége a szerenkénti döntőben tovább csiszolni a gyakorlatait. Fejlődni kell az előttünk álló hetekben, hogy a budapesti Eb-n a legjobb formájukat hozzák!”

A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika alkotta együttes kéziszer csapat a 3 szalag, 2 labda gyakorlatára 29.950 pontot kapott. Az összetett versenyben az ötödik helyen végeztek a magyarok, így vasárnap mindkét gyakorlatukkal ott lesznek a fináléban.

Az rg-seknek a VK egyben felkészülési verseny is a 40. Európa-bajnokságra, amelyet  május 22. és 26. között rendeznek meg. A kontinensbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében bonyolítják le.