Ritmikus gimnasztika Eb – Fan Zone is várja a szurkolókat a Papp László Sportaréna előtt

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságon számos programon vehetnek részt az érdeklődők. A Papp László Sportaréna előtt sátrak fognak állni, ahol akár családi programokra is van lehetőség.

„Az aktivitások szervesen kötődnek a ritmikus gimnasztikához. A cél, hogy minél többen megismerkedjenek a sportággal” – mondta Kovács Andrea versenyigazgató.

„A sátrakba azok is beléphetnek, akiknek nincs jegyük az Eb-re. Kézműves foglalkozások lesznek, ahol dresszeket lehet díszíteni, ki lehet próbálni az rg-s szereket, szakemberek segítségével egyszerűbb ritmikus gimnasztika alapokat is lehet tanulni” – tette hozzá a sportvezető.

A Fan Zone-ban lesz továbbá sminkelési lehetőség, és az érdeklődők megtekinthetik a kétszeres olimpikon, vb-érmes Pigniczki Fanni két ruháját is, amelyek ki lesznek állítva.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.