Robert Lewandowski megsérült, kihagyja az első mérkőzést az Eb-n

Egyelőre azt sem tudni, hogy a második meccsen pályára tud-e lépni.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

Robert Lewandowski combsérülés miatt kihagyja a lengyelek vasárnapi első mérkőzését a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A lengyel válogatott csapatkapitánya hétfőn, a törökök elleni felkészülési mérkőzésen (2–1) sérült meg. A nemzeti csapatban 150. alkalommal szereplő, 35 éves Lewandowskit a 32. percben kellett lecserélni, és Jacek Jaroszewski csapatorvos szerint vasárnap, a hollandok ellen még biztosan nem lesz bevethető.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Robert ott lehessen a második meccsen, Ausztria ellen” – mondta a szakember. A lengyelek jövő pénteken találkoznak az osztrákokkal a D csoportban, majd négy nappal később a 2018-ban világbajnok franciákkal csapnak össze.  

A lengyeleknek nem jött jól a Barcelona csatárának sérülése, ugyanis a múlt héten kiderült, hogy Arkadiusz Milik térdsérülés miatt kénytelen kihagyni az Eb-t. A törökök ellen gólt szerző Karol Swiderskit is le kellett cserélni az utolsó felkészülési mérkőzésen, mivel ünneplés közben kifordult a bokája, de a csapatorvos szerint a Hellas Verona játékosa a vasárnapi meccsen már bevethető lesz.

A kontinensbajnokság pénteken kezdődik a Németország–Skócia mérkőzéssel, amit élőben közvetítünk a hvg.hu-n.

Írta a HVG

A Robert Lewandowski megsérült, kihagyja az első mérkőzést az Eb-n bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.