Romagnoli beszélt a Milanból való távozásáról

Alessio Romagnoli, a Milan korábbi csapatkapitánya elárulta, hogy tavaly ajánlatot kapott a klub vezetőségétől a lejáró szerződésének meghosszabbítására, kitért a sérülésére és arról is beszélt, hogy miért a Laziót választotta következő klubjának.

“Csodálatos érzés volt a Milan csapatkapitányaként megnyerni a Scudettót több évnyi csalódás, rengeteg kritika és sötét időszakok után. A kritikák nem foglalkoztatnak, mert az emberek nem tudják, hogyan léptem pályára. Az előző szezonban nagyon rosszul voltam, különösen novembertől kezdve és ágyékfájdalommal bajlódtam, ami hatással volt az edzésekre és nem beszélve arról, hogy milyen állapotban voltam a mérkőzéseken. Mindig arra koncentráltam, hogy mit kell tennem a pályán. A kritika felelősséggel jár és ezeket higgadtan vettem tudomásul, mert egy kapitánynak mindig szembe kell néznie ezekkel.” – mondta Romagnoli.

“A Milan tett nekem egy hosszabbítási ajánlatot, de inkább más választást preferáltak és én is meghoztam a saját döntéseimet. Talán jobb lett volna, ha a klub a kezdetektől fogva egyértelmű velem, így a tárgyalások nem húzódtak volna el a végéig. Végül mindenki a saját útját követte. Ugyanakkor csak jó emlékeim vannak a Milanról, hiszen hét fantasztikus évet töltöttem ott.”

Romagnoli azt is elárulta, hogy mi vezérelte, amikor igent mondott a Laziónak.

“Továbbra is fenntartom, hogy a legfontosabb szempont az volt a döntésemben, hogy egy komoly sportprojektet találjak, erős csapattal és edzővel, mert nyerni akarok a Lazióval. Nagyon jó itt lenni, de a győzelem nagyon fontos számomra.”

“Édesapám és a nagymamám is továbbadta nekem a Lazio iránti szeretetét és együtt néztük a mérkőzéseket. Mindig is szerettem volna csatlakozni ehhez a klubhoz, de ezt nem akartam túl későn megtenni, amikor már nem tudom a legjobb formámat hozni. Nagyon jó ajánlataim voltak más kluboktól is az átigazolási időszakban, de a Laziónak versenyképes csapata van és úgy éreztem, hogy eljött a megfelelő pillanat.”

“Mihajlovic? Őszinte és fantasztikus kapcsolatom volt Sinisával. Ő egy igazi ember volt, hatalmas szívvel. Kulcsfontosságú személy volt számomra, hiszen ő tette lehetővé, hogy játsszak és mindig bízott bennem a fiatalkori hibáim ellenére is. Írt nekem egy üzenetet, amelyben megkérdezte, hogy szeretnék-e a Milanban játszani, én pedig igennel válaszoltam neki. Nagyon fontos személy volt a karrieremben.”