A szezon végén lejár Moncada szerződése

A legfrissebb hírek szerint a Milan vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub játékosmegfigyelőjével, Geoffrey Moncadával a szerződésének meghosszabbításáról.

A 36 esztendős szakember 2018 decemberében csatlakozott a Rossoneri vezetőségéhez és őt bízták meg a játékosmegfigyelői hálózat vezetésével illetve koordinálásával. Előtte a Monaco scoutjaként dolgozott és rendkívül sikeres munkát végzett, elég csak Kylian Mbappé, Bernardo Silva vagy éppen Fabinho felfedezésére gondolni. Moncada 2012 és 2018 között állt a Monaco alkalmazásában.

Daniele Longo, a Calciomercato újságírója közölte, hogy a Milan vezetősége tárgyalásokat folytat Moncadával, akinek a szezon végén – azaz 2023. június 30-án – lejár a szerződése a klubbal.

A felek egyeztetnek a hosszabbításról és a tárgyalások előrehaladott szakaszban járnak a megállapodás elérése érdekében. Eközben a L’Equipe értesülései szerint a Monaco fontolóra vette annak a lehetőségét, hogy visszahívja Moncadát. A francia együttestől februárban távozik az eddigi vezető játékosmegfigyelő és technikai igazgató, Laurence Stewart, így a klub Moncadát szeretné kinevezni a helyettesítésére.

Az elmúlt évben Moncada egyik legnagyobb felfedezettje Enzo Fernández volt, aki miatt többször is járt Argentínában, hogy a helyszínről figyelje a játékát a River Plate-ben és személyesen beszéljen vele. Tavaly nyáron javasolta a klubnak az argentin középpályás leigazolását, de végül meghiúsult a transzfer az elhúzódó tulajdonosváltás miatt és a Benfica elhappolta a Milan orra elől. Fernández mellett Moncada olyan játékosokat is figyelt, mint Oroszországból Khvicha Kvaratskhelia, Argentínából Julian Alvarez vagy éppen Franciaországból Randal Kolo Muani.