Romagnoli: “Helyes döntés volt a Milan”

Alessio Romagnoli, a Lazio középhátvédje úgy érzi, hogy jó döntést hozott azzal, hogy 2015-ben a Milanhoz szerződött és elmondása szerint egy gyerekkori álma valósult meg annak köszönhetően, hogy a következő szezonban a Lazióban játszhat.

Mint ismert, a 27 éves középhátvédnek július 1-én hivatalosan is lejárt a szerződése a Milannal. Romagnoli hét év után távozott a Rossoneritől, amelynek 2018 óta csapatkapitánya volt és az évek során 2 trófeát, nevezetesen 1 Scudettót és 1 Olasz szuperkupát nyert a csapattal. Romagnoli a Lazióban való bemutatásakor elmondta, hogy valóra vált az álma, ugyanakkor fontosnak tartja a Milannál töltött időszakát és nem bánta meg, hogy a Rossonerit választotta.

“Azt hiszem, hogy valóra vált a gyerekkori álmom. Kissrácként nem a Serie A-ban akartam játszani, hanem a Lazióban. A nagymamám, akihez nagyon kötődtem Lazio-szurkoló volt, akárcsak az édesapám. Ez a legszebb érzés az eddigi életemben. Azzal, hogy ezt a mezt viselhetem megkoronázom azt, amiről gyerekként álmodoztam.” – mondta Romagnoli.

“Számomra és a karrierem szempontjából is helyes döntés volt, hogy a Milanhoz mentem. Láttam, hogy a klub fejlődik és lehetőségem van trófeát nyerni. Aztán minden alkalommal, amikor a Lazióval játszottunk, beszéltem Igli Taréval: még három év, két év, aztán egy év, majd végül hat hónap… Úgy voltunk vele, hogy majd meglátjuk és ha van rá lehetőség, megpróbáljuk. Nem akartam túl idősen a Lazióba igazolni. Úgy érzem, hogy ez megfelelő kor számomra. Elég komoly lágyékproblémából térek vissza. Megpróbálok 100 százalékot és még annál is többet beleadni a mezért.”

“Véleményem szerint nincs semmi baj azzal, ha valaki kimutatja, hogy mely csapatnak szurkol. Még ha sok éven keresztül vagy egy klubban, akkor is nyugodtan ki lehet jelenteni, amennyiben mindig tiszteled és mindent beleadsz azért a csapatért, amelyben játszol. Én is ezt tettem néhány évvel ezelőtt.”

“A Roma elhagyása nagyon fontos lépés volt, mert egy olyan nagyszerű klubhoz mentem, mint a Milan. Nesta? Véleményem szerint Nesta volt minden idők legjobb védője. Soha nem lesz senki hozzá hasonló. Megismételhetetlen, amit a Lazióban és a Milanban véghez vitt.”