Romagnoli mégis marad a Milanban?

Egyre növekszik annak a valószínűsége, hogy Alessio Romagnoli marad a nyáron.

A Milan csapatkapitányának két hónapon belül lejár a szerződése és a jelenlegi helyzet szerint szabadon igazolható lesz. Ugyan a szezon elején voltak egyeztetések a klub és a játékos képviselője között az esetleges szerződéshosszabbításról, azonban a tárgyalások megálltak az ajánlat és a fizetési igény közötti különbség miatt.

A Sky Sport Italia átigazolási guruja, Gianluca Di Marzio szerint növekszik annak az esélye, hogy Romagnoli mégis marad a Milanban a következő szezonban. Jelen pillanatban valószínűbbnek tűnik a hosszabbítás, mint a hét év utáni búcsú. Di Marzio szerint a Lazio vezetőségének szerződési ajánlata alacsonyabb, mint amit a Milan korábban kínált, ezért a 27 éves védő – aki 2018 óta viseli a csapatkapitányi karszalagot – úgy dönthet, hogy mégis marad Milánóban, ahol boldog.

Egyelőre nem tudni, hogy mi a Milan vezetőségének jövőbeli szándéka Romagnolival és hajlandó-e megtartani a klub által támasztott feltételek mellett. Az olasz védő jelenleg körülbelül nettó 5,5 – 6 millió eurót keres éves szinten a Milanban. Az elmúlt hónapokban a Milannál első számú célponttá vált Sven Botman a védelem megerősítése szempontjából, akivel állítólag sikerült is megegyezni a személyes feltételekben.

Romagnoli az utóbbi időben kiszorult a kezdőcsapatból Pierre Kalulu kiváló teljesítménye miatt és az elmúlt két hónapban egyetlen percet sem játszott a bajnokságban. Az idei szezonban 35 forduló alatt összesen 18 meccsen lépett pályára, ebből 16 alkalommal a kezdőcsapat tagjaként.