Ronaldinho népszerűsíti a magyar Teqballt

Az elmúlt két évtized egyik legtechnikásabb, amellett legvidámabb futballistája, a világbajnok és aranylabdás brazil Ronaldinho népszerűsíti majd a világon a magyar találmányt, a Teqballt.

A 36 éves világsztárt kedden, hatalmas médiaérdeklődés közepette mutatták be, a sajtótájékoztatót megelőzően több mint egy órával pedig több száz drukker gyűlt össze a kordonok mögött, hogy élőben csodálhassa meg a Barcelona korábbi klasszisának egy-egy mozdulatát a Teqball-asztal mögött.

roniRonaldinho élvezte a bemutatót – Aki szereti a futballt, aki szereti igazán megjátszani a labdát, annak nagyon fog tetszeni ez a játék. Természetesen elsősorban a technikai tudást javítja – mondta Ronaldinho, aki két rövid videóüzenetben az FC Barcelona mai sztárjainak, Lionel Messinek és Neymarnak is felajánlott egy-egy Teqball-asztalt.

Ronaldinho újságírói kérdésre elmondta, Pelét tartja minden idők legjobb brazil futballistájának, a képzeletbeli rangsorban pedig saját magát nem sorolná az élmezőnybe. Ezt követően rövid bemutatót is tartott a sajtó képviselői előtt, majd a külső helyszínen felállított asztalhoz is kiment, ahol szurkolók százai fogadták.

teqbA Teqballt egy hajlított pingpongasztalon játsszák a lábteniszhez hasonlóan, ketten, négyen, vagy speciális szabályok között akár többen is Borsányi Gábor alapító, kreatív ötletgazda elmondta, céljuk, hogy a Teqball húsz-harminc éven belül olimpiai sportág legyen. Ehhez kapcsolódóan Ronaldinho megjegyezte, reméli, ez így lesz, hiszen akkor neki is lenne esélye egy ötkarikás aranyéremre.

Huszár Viktor műszaki ötletgazda arról beszélt, hogy három éven keresztül tesztelték a lehetséges megoldásokat, hiszen ennek az asztalnak 200-szor nagyobb terhelést kell kibírnia, mint az asztaliteniszben, valamint a hajlítás szögét is annak megfelelően kellett beállítani, hogy a labda pattanása a futballnak megfelelő legyen. Hozzátette, a Teqball egyfajta kiegészítője lehet a futballnak, a játék által ugyanis a labdarúgók még technikásabbá válhatnak.

Hasonlóképpen vélekedett a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Nyilasi Tibor is: a 70-szeres válogatott játékos mindenkit arra biztatott, hogy próbálja ki a Teqballt.

nyílAz MLSZ képviseletében Nyilasi Tibor vett részt a bemutatón Szerinte ez különösképpen a fiataloknak fontos, akik ha nagy futballisták szeretnének lenni, a Teqball segítségével rengeteget fejlődhetnek.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS