Itt Tüskecsarnok, Budapest!

A Tüskecsarnokban megkezdődik a felnőtt asztalitenisz Európa-bajnokság. A magyar férfiválogatottnak négy U21-es játékos is a tagja.

STJ Harmincnégy év elteltével randevúzik újra Budapesten az európai asztaliteniszsport krémje. Az október 18–23. között zajló kontinensviadalon a magyar színeket hét férfi és öt női versenyző képviseli. A férficsapatban négy U21-es játékos szerepel: Ecseki Nándor (csak férfipárosban indul), Lakatos Tamás, Majoros Bence és Szudi Ádám.

Lakatos Tamásnak olasz, osztrák és finn ellenfél jutott

Lakatos Tamásnak olasz, osztrák és finn ellenfél jutott

A viadal első napján (ma) a férfi egyes selejtezői kezdődnek el. A 64-es táblára kerülésért küzdőket 23 csoportba sorolták, biztosan csak az első helyezettek jutnak tovább, a második helyen befutókra újabb erőpróba vár. A magyar fiatalok közül Majoros Bencének az 5. csoportban a szerb Alekszandar Karakaseviccsel, a holland Ewout Oostwouderrel és a máltai Gabriel Grixtivel kell mérkőznie. Szudi Ádám a 10. csoportban a belga Cedric Nuytinck-kel, a svájci Lionel Weberrel és a moldovai Vladislav Ursuval csatázik, míg Lakatos Tamás ellenfele a 13. csoportban az olasz Mihai Bobocica, az osztrák David Serdaroglu és a finn Miikka O’Connor lesz.

Ma mindhármukra két-két összecsapás vár. Elsőként Majoros lép asztalhoz 11.15-kor a máltai pingpongozó ellen, azután pedig 18.30-kor a kontinentális ranglistán 46. helyezett szerb következik. Szudi 12 órakor moldovai, 19.15-kor belga, Lakatos pedig 12 órakor finn, 19.15-kor pedig olasz riválisával meccsel.

Az egyéniben induló magyar fiatalok
LAKATOS TAMÁS
Született: 1995. augusztus 12.
Klubja: TTC Fortuna Passau (német)
Európai ranglistás helyezése: 94.
Versenyszámai: egyes, férfipáros
MAJOROS BENCE
Született: 1997. július 28.
Klubja: Borussia Dortmund (német)
Európai ranglistás helyezése: 118.
Versenyszámai: egyes, férfipáros
SZUDI ÁDÁM
Született: 1996. január 29.
Klubja: Borussia Dortmund (német)
Európai ranglistás helyezése: 99.
Versenyszámai: egyes, férfipáros, vegyes páros

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS