Rosberg: Lewis és én nulláról indulunk

F1

2016. március 10. csütörtök, 14:47

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A Mercedes pilótája idén végre le akarja győzni Hamiltont, ami csapattársként még sosem sikerült: elmondása szerint nagyobb öröm egy olyan ellenfélnek visszavágni, aki korábban jobb volt nála.

Az állás 3–0 Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, már ha az együtt töltött évek végén elért helyezést nézzük (kétszer a bajnoki cím volt a tét): a győzelmeket tekintve 22–13 az arány. Ezek alapján talán kevesen fogadnának arra, hogy az idei lesz a német pilóta éve. Rosberg viszont azzal érvel, az új autó annyira különbözik a tavalyi verziótól, hogy mindketten egyenlő esélyekkel indulnak.

„Az új autó nagy lépést jelent, az abroncsok szintén különböznek bizonyos mértékben, tehát mind a nulláról indulunk” – idézi az ESPN F1 az előző szezon utolsó három futamát megnyerő pilótát. „Természetesen ott vannak a pozitív emlékeim az év végéről, az eredményes tesztelés – jobb így, mint nélkülük. Tehát jó érzéseim vannak, de mindenki a nulláról kezd.”

Vajon mennyire bosszantotta az elmúlt években Rosberget, hogy hosszabb távon mindig kikapott Hamiltontól? „Nem voltam állandóan frusztrált, Lewis egyszerűen jobban vezetett, de továbbra is élvezem. Egész életemben szerettem olyanok ellen versenyezni, akik nemrég megvertek, szeretek visszavágni és legyőzni őket, mert ez még nagyobb elégedettséggel tölt el. Ezért várom ezt az évet, ami nagy kihívás lesz, mivel Lewis félelmetes szinten van. Az autónk nagyszerű, biztos vagyok benne, hogy sok siker fog érni minket ebben a szezonban. Remélem, hogy sok versenyt fogok nyerni, majd meglátunk mindent.”

Kettejük főnöke, Toto Wolff úgy vélekedik, a rádiózásra vonatkozó további korlátozások miatt nőni fog a Hamilton és Rosberg közti versengés, mivel ezentúl a pilóták hoznak meg bizonyos döntéseket, melyek eddig a csapat kezében voltak. „Kihívás lesz, de tetszik, mert jobban magamra leszek utalva” – vélekedik erről Rosberg. „Jobban és jobban neked kell döntened arról a pályán, merre. Ez így letisztultabb, jót tesz a versenynek.”

Forrás: www.formula.hu – RSS