Rosberg nem érti a Halo késleltetésének okát

F1

2016. július 29. péntek, 18:11

Nico Rosberg nem érti, miért nem fogják vezetni a Halót 2017-ben – a német pilóta szerint hatalmas előrelépés lenne a biztonság terén az F1-ben, és a kívánt teszteket is végre tudnák hajtani.

A Stratégiai Csoport csütörtökön úgy döntött, a korábbi megállapodás ellenére 2017-ben nem vezetik be a fejvédő rendszert, a Halót. Az indokok között az szerepelt, hogy a megfelelő kutatások, fejlesztések és tesztek hiányoznak ahhoz, hogy minden lehetséges kockázatot kiszűrjenek az “élesítés” előtt. 

Rosbrg

Rosberg szerint azonban a teszteket el lehetne végezni akár az idén is, és szerinte mindenféleképp pozitív előrelépés lenne a biztonság területén, ha minél előbb bevezetnék a Halót. 

“Minden készen áll arra, hogy elindítsák, csak rá kell tenni az autóra. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian szeretnénk, ha minél hamarabb felkerülne. Csalódott vagyok, és utána fogunk járni a dolognak. A pilóták többsége egyetért, hogy minél előbb fel kell helyezni a versenygépekre. Van értelme, nagy lépés lenne a biztonság terén.”

“Szomorú ezt hallani, hogy nem vezetik be a következő évben, de majd meglátjuk, mi lesz.” A kérdésre, érti-e az okát, hogy miért nem debütál a Halo 2017-ben, Rosberg így felelt: “Nem, nem értem, mert itt is tudnánk tesztelni, Spában is, vagy akárhol.”

Forrás: www.formula.hu – RSS