Vettel nem érti, miért vetették el a halót

F1

2016. július 29. péntek, 19:28

Szerző: Czinege Ádám, fotó: Ferrari

A Német Nagydíj csütörtöki napján bejelentették, hogy mégsem vezetik be a halót 2017-ben, sőt lehetséges, hogy semmi nem lesz a dologból. Erről fejtette ki véleményét Sebastian Vettel.

Úgy tűnik, hogy a glóriaként is emlegetett fejvédő eszköz nem futott be nagy karriert az F1-ben. Csak pár installációs kört ért meg a pilóták fejét védő halo, amiről azt hittük, hogy 2017-ben már minden autón látni fogjuk. A Ferrari pilótája értetlenül áll a dolog mellett.

A német szerint már a többi versenytársa is elfogadta az eszköz bevetését: „Egy kicsit meglepődtem, mert letisztáztuk, hogy akarjuk a bevezetését a jövőben. Megvolt a szavazás is a versenyzők között, és azt hiszem 90-95%-unk emellett is voksolt, tehát nem tudom, honnan jött a hirtelen ötlet, hogy mégse így legyen.”

 halo2_07.10.

Vettel a halo előnyeiről és a FIA meggondolatlanságáról beszélt a továbbiakban: „Nem tetszik, ahogy kinéz, de ez legalább valami, ami egy kissé meg tudna védeni minket. Mindig tanulunk a történtekből, a pályán előforduló incidensekből, és megpróbálunk ezen javítani. Ez lenne az első a történelemben, hogy tanulunk a leckéből, de nem változtatunk semmit. Tőlünk függ, ha ez megtörténik, ellenkező esetben elég hülyén viselkednénk.”

A négyszeres világbajnok úgy gondolja, hogy a pilóták támogatnák a biztonságukat védő intézkedéseket: „Nos, azt gondolom, hogy végül az FIA úgyis azt csinál, amit akar – a biztonság területén. Az üzenet világos, a visszajelzés a versenyzőktől – egy vagy kettő furcsa kivétellel – elég egyértelmű.”

Forrás: www.formula.hu – RSS