Rosberg szerint még korai lenne leírni őt

F1

2016. augusztus 14. vasárnap, 10:25

Szerző: Czinege Ádám, fotó: dppi

Nico Rosberggel kapcsolatban sokan azt érzik, hogy már az idény felénél elveszítette a bajnoki címet Lewis Hamiltonnal szemben. A német versenyző szerint viszont még koraiak az efféle kijelentések.

Lewis Hamilton futamok óta megállíthatatlannak tűnik, és Németországban már zsinórban a negyedik győzelmét szerezte. Rosbergről azonban az sem mondható el, hogy hozni tudja a konstans második pozíciókat, mert az utóbbi négy versenyhétvégén ez csak egyszer sikerült neki a Hungaroringen, emellett két negyedik és egy harmadik helyezéssel gazdagodott.

A német pilóta mégis így felelt, mikor arról faggatták, aggódik-e a mostani rosszabb szereplése miatt: „Nem, mert már sokszor megmutattam magamnak, hogy mindig erős tudok lenni a nehéz pillanatokban, újra és újra. Szóval nincs semmi probléma.”

 rosberg_hamilton_08.14.

A világbajnoki tabella második helyezettje elmondta, miért tudott olyan jól teljesíteni az év első felében: „Lewis egyszerűen nem tűnt erősnek néhány versenyen, de ő általában mindig az, amikor jó formában van. Nagyon nagy a különbség a két véglet között, és én mindig harcban leszek vele.”

Rosberg a hazai futamán nyújtott teljesítményével viszont nem lehet elégedett: „Nagyon csalódott vagyok, mert nagyszerű időmérőm volt Németországban, és azt éreztem, hogy pénteken is rendben volt a versenytempóm. Rendkívül optimista voltam, úgy gondoltam, hozni tudom a hazai futamomat, ezért csalódott vagyok, hogy a dolgok rosszul mentek.”

Forrás: www.formula.hu – RSS