Rossi megnevezett három játékost a németek elleni kezdőcsapatból: “Azon dolgozunk, hogy ismét a normalitástól eltérő eredmény legyen”

Kora délután a német válogatottat Hansi Flick szövetségi kapitány és az RB Leipzig támadója, Timo Werner képviselte a sajtótájékoztatón, míg este a magyarok közül Marco Rossi szövetségi kapitány és Schäfer András mondta el várakozásait a péntek esti Nemzetek Ligája-találkozóval kapcsolatban.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott számára a cél ugyanaz lesz pénteken a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, mint bármelyik másikon, azaz büszkén lejönni a pályáról.

– A cél mindig ugyanaz, mindent megtenni azért, hogy a szurkolóink boldogok és büszkék legyenek. Ha nem szerzünk pontot, az a normalitás, de azon dolgozunk, hogy ismét a normalitástól eltérő eredmény legyen – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki kifejtette, a soron következő két ellenfél, a német és az olasz csapat továbbra is azzal a céllal küzd, hogy megnyerje a csoportot, előbbinek ráadásul saját kezében a sorsa.

A csapatkapitány Szalai Ádám válogatottól való visszavonulása kapcsán Rossi elárulta, valamennyi játékost nagyon érzékenyen érintette, mert az FC Basel futballistája mindenkivel szoros kapcsolatot ápol. A bejelentés szerinte az elmúló idő érzését keltette. Hozzátette, biztos abban, hogy a társak szép ajándékkal szeretnék elbúcsúztatni a 34 éves csatárt.

– Számomra nagyon jó eredmény lenne, ha bennmaradnánk. Olaszként különösen remélem, hogy az olasz csapat segít ebben – utalt Rossi arra, hogy ha a csoport másik mérkőzésén Anglia pontokat veszít Milánóban, akkor a magyar csapat élvonalbeli tagsága biztosan megmarad. – A magunk részéről pedig mi meccsről meccsre koncentrálunk – tette hozzá.

Rossi elárulta, megvan az elképzelése a kezdőcsapatot illetően, amelyről

viccelődve először azt mondta, az RB Leipzig három magyar légiósát pihenteti, majd nevetve hozzátette, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik biztosan pályán lesz,

hiszen mindhárman nagyon várják, hogy klubcsapatuk stadionjában Magyarországot képviseljék – írja az MTI.

Schäfer András azzal kezdte nyilatkozatát, hogy nagyon boldogan jön vissza Németországba, sok emlék köti ide, és nagyon megváltozott az élete a németek ellen szerzett Eb-gólja óta. Az Union Berlin középpályása aztán Szalai Ádám visszavonulásáról is beszélt.

– Nagyon sajnáljuk, mert egy nagyon értékes játékost és embert veszítünk el, de egyelőre ki szeretnénk élvezni vele ezt a hátralévő két mérkőzést, és ha lehet, megmutatni, milyen jó csapat vagyunk. Az mindenképpen előny, hogy egy magasabban jegyzett bajnokságban tudunk játszani hétről hétre, ugyanakkor ez most nem annyira fontos, hogy a Bundesligában vagy az NB I-ben játszunk, hiszen ez most egy válogatott mérkőzés lesz, ami mindig más, mint egy bajnoki, szóval ennek nem tulajdonítanék nagy jelentőséget.

Azt vettem észre, hogy az Union Berlinnél nagyon sok szurkoló szurkol a magyaroknak, ami nagyon jól esett, valamint a játékosok is mondták, hogy nehéz meccs várhat a németekre, de természetesen ránk is. Nagyon pozitívan álltak a magyar válogatotthoz.

Schäfer sajnálja, hogy ezúttal sem tud farkasszemet nézni a Bayern München kapusával, Manuel Neuerrel.

– Neuerrel most sem tudunk találkozni, az előző meccset megúszta (Schäfer eltiltott volt – a szerk.), most pedig ő lett koronás, így alakult. Ettől függetlenül szeretnék gólt szerezni. Számolgatni nem érdemes, egyszerű a képlet, nekünk elsődleges a bennmaradás, ugyanakkor egy győzelemmel jó esélyünk nyílna a csoportelsőségre. De egyelőre csak a bennmaradás a cél, viszont amint megszületne a jobb eredmény, akkor megfogalmazhatnánk nagyobb célokat – zárta a sajtótájékoztató a középpályás.

Ki legyen kezdő a magyar válogatottban a németek ellen? – állítsd össze az NL-meccs csapatát!