U19-es Eb-selejtező: Döntetlennel nyitott a magyar válogatott Walesben

A mérkőzést az ellenfél kezdte jobban, többet birtokolta a labdát, a mieink azonban hamar átvették a kezdeményezést, és veszélyes támadásokat vezettek a hazaiak kapuja felé. A 13. percben a walesiek szabálytalankodtak a tizenhatosuk előterében, Kocsis Dominik jobb alsóba tartó lövését pedig a hazaiak kapusának kellett kitornásznia. A szögletet szintén Kocsis adta be, de Dragóner fejese nem talált kaput – írja az mlsz.hu.

A 21. percben Pécsi Árminnak kellett nagyot védenie, négy perccel később azonban már az ellenfél aggódhatott, Gruber vezette kapura a labdát, lövését a hazaiak kapusa védte, Jurek érkezett a kipattanóra, azonban ziccerben fölé lőtte a labdát.

A második játékrész elején ismét a hazaiak domináltak, de a mieink keményen védekeztek, többször labdát szereztek, és helyzeteket alakítottak ki. A 63. percben Gruber rázta le magáról a védőjét, estében a jobb szélen meginduló Kállainak passzolt, az ő lövését azonban újfent bravúrral hárította Hollingshead.

Az utolsó negyedórában a walesiek szélsője, Lloyd többször is veszélyesen futott el, de a 75. percben lövését Pécsi védte, beadásai pedig nem találtak embert.

A három perces hosszabbításban egyik csapat sem tudta megszerezni a mindent eldöntő találatot, így a kemény mérkőzésen 0-0-s döntetlen született. A csoport másik mérkőzésén Írország 6-0-ra nyert szombati ellenfelünk, Gibraltár ellen.

U19-es Eb-selejtező, 1. mérkőzés, Bangor

Magyarország-Wales 0-0

Magyarország: Pécsi Ármin – Bodnár Gergő (Farkas Bendegúz, 85.), Dragóner Áron, Babós Levente, Kovács Patrik – Kocsis Dominik, Tuboly Máté, Berki Marcell – Jurek Gábor (Tarcson Ákos, 71.), Gruber Zsombor (Szűcs Tamás, 90+2.) Kállai Zalán (Bakti Balázs, 85.)

A lefújást követően Szélesi Zoltán szövetségi edző értékelt:

„Jobban örültem volna, hogyha három ponttal zárjuk a találkozót, hiszen kettő-három nagyobb gólhelyzetet is sikerült kialakítanunk, egy százszázalékos is, ilyen jellegű helyzetet az ellenfélnek nem sikerült kialakítania. Ez a csapat fegyelmezett védekezésének köszönhető, hiszen a srácok 80 percig tökéletesen végrehajtották az utasításokat, ezután pedig a hazaiak a fáradtságunkat kihasználva próbáltak mögénk kerülni, de komolyabb lehetőségük nem volt a gólszerzésre. Ezzel szemben a mi helyzeteink kidolgozott akciókból születtek. A fiúk egy kemény mérkőzésen vannak túl, egyedül a helyzetkihasználás miatt van komolyabb hiányérzetem. A következő, Gibraltár elleni mérkőzésen kötelező a győzelem, hogy négy ponttal tudjunk nekivágni az utolsó, írek elleni összecsapásnak.”

Tags: