Rutinos sportigazgatót neveztek ki az NB II-es klub élére – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Pécsi MFC egy fontos változásról számolt be…

 

A Pécsi MFC hivatalos honlapján tudatta, hogy a klubu sikeresen megállapodott az ősszel tanácsadóként segédkező Jámbor Lászlóval, aki ezentúl sportigazgató lesz a mecsekaljai egyesületnél.

A korábbi profi kosárlabda játékos, a 75 éves Jámbor László több mint három évtizede dolgozik a labdarúgásban, teljesítménynövelésért felelős szakemberként és erőnléti edzőként. A 90-es években a holland Ajax csapatánál Leo Beenhakker és Louis van Gaal mellett tevékenykedett, sikeres időszakot töltött az akkoriban Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes amszterdami együttesnél. Hollandián kívül később dolgozott a szaúdi válogatottnál, majd 2005–2006-ban Debrecenben, utána a francia AS Monacónál, illetve az Egyesült Arab Emírségekben, Törökországban, Üzbegisztánban, valamint Grúziában.

A szakember 2008 és 2009 között az MLSZ futballfejlesztési igazgatója volt, továbbá a válogatottnál asszisztensedző. Jámbor László korábban a világ számos elismert edzőjével dolgozott együtt – Leo Beenhakker és Louis Van Gaal mellett olyan kiváló trénerek munkáját is segítette, mint Morten Olsen, Ronald Koeman, Bölöni László, Erwin Koeman és Sota Arveladze.

Az eddigi sportigazgató, Tóth Attila is tavaszig biztosan marad a pécsiek kötelékében, ő játékosmegfigyelői munkakörben tevékenykedik a továbbiakban.

fociclub

A Rutinos sportigazgatót neveztek ki az NB II-es klub élére – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.