A piac tele van friss zöldségekkel. Így már megtaláljuk az új sárgarépát is, amiből egy egyszerű, ám nagyon finom, egészséges salátát készíthetünk.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag friss sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 6-8 levél friss bazsalikom aprítva
- 1 teáskanál citromlé
Mivel a sárgarépa friss, zsenge, ezért nem kell a hámozással bajlódnunk, csak mossuk meg alaposan. Ezután vagy uborkaszeletelővel szeleteljük le, vagy a legnagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, de akár gyufára is vághatjuk. Az olívaolajat egy nagyobb tálban keverjük össze a citromlével és a bazsalikommal, majd forgassuk bele a répát. Hagyjuk picit állni.
Tipp! Bazsalikom helyett friss petrezselyemmel is nagyon finom.
Jó tudni! Az új sárgarépának magasabb a cukortartalma, így édesebb is. Én ezért sót, cukrot, mézet nem használok, de ha valaki igényli, tegyen rá ízlés szerint.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Sárgarépa |
Olívaolaj |
|
Energia |
41 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
0,9 g |
0 g |
Zsír |
0,2 g |
100 g |
Szénhidrát |
9,5 g |
0 g |