Sárgarépa saláta – Egészségséfünk receptje

A piac tele van friss zöldségekkel. Így már megtaláljuk az új sárgarépát is, amiből egy egyszerű, ám nagyon finom, egészséges salátát készíthetünk.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6-8 levél friss bazsalikom aprítva
  • 1 teáskanál citromlé

Mivel a sárgarépa friss, zsenge, ezért nem kell a hámozással bajlódnunk, csak mossuk meg alaposan. Ezután vagy uborkaszeletelővel szeleteljük le, vagy a legnagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, de akár gyufára is vághatjuk. Az olívaolajat egy nagyobb tálban keverjük össze a citromlével és a bazsalikommal, majd forgassuk bele a répát. Hagyjuk picit állni.

Sárgarépa saláta - Egészségséfünk receptje

Tipp! Bazsalikom helyett friss petrezselyemmel is nagyon finom.

Jó tudni! Az új sárgarépának magasabb a cukortartalma, így édesebb is. Én ezért sót, cukrot, mézet nem használok, de ha valaki igényli, tegyen rá ízlés szerint.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Sárgarépa

Olívaolaj

Energia

41 kcal

902 kcal

Fehérje

0,9 g

0 g

Zsír

0,2 g

100 g

Szénhidrát

9,5 g

0 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS