Sepp Blatter Budapesten: még nem vonultam vissza!

A Magyar Sportújságírók Szövetsége meghívására Budapestre érkezett a FIFA előző elnöke. Sepp Blatter nagy érdeklődéssel kísért előadást tartott a Testnevelési Egyetemen.

Szöllősi György (b1), Sepp Blatter (b2) és Csisztu Zsuzsa (fotó: Dömötör Csaba)

Tíz évvel azután, hogy a felcsúti Puskás Akadémián bejelentette a Puskás-díj megalapítását, újra – azóta először – Magyarországra látogatott Sepp Blatter. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség előző elnöke munkatársa, Thomas Renggli társaságában érkezett Zürichből. A svájci sportdiplomata a mai napig számos meghívást kap szerte a világból, de először tavaly, az oroszországi vb előtt mondott igent Vlagyimir Putyin elnök invitálására, majd most másodszor, a Magyar Sportújságírók Szövetsége felkérésére.

„Hosszú idő után először utaztam menetrendszerű járaton – mondta Blatter. Kellemes élmény volt, hogy milyen szeretettel fogadtak az utasok a zürichi reptéren. Egy hölgy odalépett hozzám, s azt mondta, mit sem változtam a lemondásom óta eltelt négy esztendőben. Nem felelhettem mást, mint hogy ön sem, hölgyem.”

latter a mai napig aktív, noha a FIFA etikai bizottságának tiltása miatt futballügyekkel hivatalosan nem foglalkozhat. Jelenleg harmadik könyvén dolgozik, amely a lemondásához vezető eseményeket foglalja össze.

„Krimi lesz” – jegyezte meg. Szóba került az „előélete” is, pályáját ugyanis a svájci hokiszövetség főtitkáraként kezdte.

„Abban az időben nem volt olyan erős a jégkorongsportunk, mint manapság, talán mert nem volt olyan jó a főtitkár, mint a jelenlegi” – tréfálkozott.

Ő maga jól korcsolyázott, de amikor egy bottal telibe találták, úgy érezte, jobb, ha másik sportágat választ. A teniszről például a mai napig nem mondott le, bár hát- és térdproblémái miatt néhány évet kénytelen volt kihagyni. Barátai igyekeztek rábeszélni a golfozásra, de erre annyit felelt, majd akkor próbálja ki, ha már nem lesz aktív. „Még nem vonultam vissza” – adott helyzetjelentést.

(A teljes cikk az nso.hu oldalain olvasható)