Serie A: a Napoli bejelentette az Eb-győztes olasz hátvéd érkezését! – hivatalos

Az SSC Napoli hivatalos közleményében számolt be arról, hogy szerződtették az Eb-győztes olasz válogatott védőt, nevezetesen Leonardo Spinazzolát…

(Photo by SSC NAPOLI/SSC NAPOLI via Getty Images)

A Napoli színeiben folytatja pályafutását Leonardo Spinazzola, a klub ingyen szerezte meg a játékjogát, mivel szerződése lejárt az AS Romával. A nápolyi alakulat két évre szóló kontraktust kötött a rutinos Eb-győztes hátvéddel. 

Leonardo Spinazzola az Atalanta színeiben mutatkozott be a Serie A-ban a 2014/2015-ös idényben. A több játéklehetőség reményében télen visszatért a Juventushoz, majd természetesen a torinói gárda egyből kölcsönadta. A kiírás második felében a Vicenzához, majd a 2015/2016-os szezonra már Perugiához került ideiglenesen. Az Atalanta 2016 nyarán ismét kölcsönvette a Juvétól, két év alatt 57 tétmérkőzésen lépett pályára, de a 2017/2018-as idényben sérülés miatt jó néhány meccset ki kellett hagynia. A 2018/2019-es szezont a Juventusnál töltötte, de ott is sérüléssel küzdött jó ideig, felépülése után néhány találkozón lehetőséget kapott. Az AS Roma 2019 nyarán már végleg megszerezte a játékjogát a torinói gárdától, az olasz fővárosi csapatban mindent egybe véve 151 mérkőzésen lépett pályára öt év alatt. Társaival Konferencialigát nyert, a döntőben csereként jutott szóhoz. Spinazzola a 2021-es Európa-bajnokság miatt lett igazán ismert, remekül teljesített a tornán az olasz válogatott tagjaként, többször megválasztották a mérkőzés legjobbjának. A Belgium elleni negyeddöntőben Achilles-ín szakadást szenvedett, emiatt a döntőről lemaradt, de utána természetesen az AS Románál se számíthattak rá jó ideig. A címeres mezt ez idáig 24-szer húzhatta fel magára egyébként. 

fociclub

A Serie A: a Napoli bejelentette az Eb-győztes olasz hátvéd érkezését! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.