Visszatért korábbi csapatába az Eb-ezüstérmes francia középpályás! – hivatalos

Visszatért korábbi csapatába az Eb-ezüstérmes francia középpályás, nevezetesen Moussa Sissoko, aki az elmúlt két idényben a Nantes-t erősítette…

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

A Watford hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy szerződtették Moussa Sissokót. A rutinos francia középpályás játékjogát ingyen szerezték meg, mivel kontraktusa lejárt a Nantes-nal. Az angol másodosztályban szereplő együttes két évre szóló szerződést kötött Sissokóval, aki a 2021/2022-es idényben már megfordult a “Lódarazsaknál”. 

Moussa Sissoko 2003-ban, azaz 14 esztendősen került a Toulouse utánpótlásába. Négy évet követően felkerült a legjobbak közé, gyakorlatilag mindössze 18 évesen már a klub meghatározó játékosa lett. Egészen 2013 januárjáig erősítette a csapatot, melynek színeiben 218 tétmérkőzésen lépett pályára. Innen Newcastle Unitedhoz vezetett az útja, ahol egészen 2016-ig futballozott, majd Anglián belül megfordult még a Tottenhamben (2016-2021), illetve ahogy már említettük, a 2021/2022-es szezont a Watfordban töltötte. A Premier League-ben összesen 295 találkozót játszott az említett három csapatban. Sissoko 2022 nyarán hazatért, az elmúlt két idényt a Nantes-nál töltötte, a rutinos középpályás 72 mérkőzésen jutott szóhoz, egyértelműen alapembernek számított. A francia válogatottban még 2009-ben debütált Raymond Domenech kezei alatt, majd később Laurent Blanc-nál is kapott lehetőséget, de Didier Deschamps irányítása alatt lett meghatározó játékos. Részt vett a 2014-es vb-n, valamint a 2016-os és a 2021-es Eb-n, érdekesség, hogy a 2018-as világbajnokságra nem vitte ki magával Deschamps. A címeres mezt 71-szer húzhatta fel magára, 2016-ban Eb-ezüstérmet szerzett társaival a hazai rendezésű tornán. 

fociclub

A Visszatért korábbi csapatába az Eb-ezüstérmes francia középpályás! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.