Ha vendégeket várunk, szeretek mindig valami kis sós vendégvárót készíteni. Ezt megérkezéskor is feltálalhatjuk, de étkezés után is, amikor már csak beszélgetünk. Nem kell sok hozzávaló, elkészítése nagyon egyszerű.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (nem mélyhűtött)
- 10 dkg nagyon vékonyra szelt serrano sonka
- 1 csomag szeletelt füstölt sajt
A leveles tésztát kibontjuk, kiterítjük, nem szükséges nyújtani. Először a sonkával terítjük be, majd a sajttal. Szorosan feltekerjük, majd kb. 1 cm vastagságú szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp! Így is nagyon finom, de megkenhetjük a sonka alatt a tésztát pizza szósszal, illetve a szeletekre sütés előtt reszelhetünk egy kis parmezán sajtot. Tálaláskor akár különféle mártogatósokat is adhatunk hozzá.
Jó tudni! Leveles tésztából több félét lehet kapni. A fagyasztottól az élesztősig minden van. Én a legegyszerűbbet szoktam használni, amit a sima hűtőpultokban találunk meg.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Leveles tészta |
Sonka |
Szeletelt füstölt sajt |
|
Energia |
404 kcal |
178 kcal |
305 kcal |
Fehérje |
7,1 g |
23 g |
18 g |
Zsír |
25,3 g |
9 g |
24 g |
Szénhidrát |
35 g |
0 g |
4,4 g |